Mihael Žaper oduševio u prvom nastupu, hoće li Marko Livaja zabiti Dinamu?

Četvrtak, 28. rujna 2023. 10:41 Napisao/la  Toni Bilić
Uremović i Žaper stigli ovo ljeto
Uremović i Žaper stigli ovo ljeto Foto: HNK Hajduk/Facebook

Kako se bliži nedjeljni dvoboj između Hajduka i Dinama, koji će se odigrati na Poljudu (18 sati), tako sve više rastu tenzije među navijačima Hajduka.

Pobjeda nad Lokomotivom poslije dva uzastopna poraza od Istre 1961 i Gorice, unijela je dozu samopouzdanja u svlačionicu i malo mira stručnom stožeru.

Predstojeći derbi neće riješiti pitanje novog prvaka, jer puno je do kraja prvenstvene utrke.

Rijeka je trenutno drugoplasirana, ima dva boda manje od vodećeg Hajduka. Riječani vrebaju svoju priliku iz drugog reda, u sljedećem kolu na Rujevici se igra Jadranski derbi.

Jedno od pitanja koje muči navijače je koju će jedanaestoricu Ivan Leko poslati na travnjak.

Na vratima je svoje mjesto zacementirao Lučić, za desni bok kandidiraju Mikanović i Moufi, čini nam se da prvi ima više šasni zaigrati od početka.

Nakon odrađenih žutih kartona vraća se stoper Šarlija, drugi bi stoper trebao biti Uremović, koji je zbog lakše ozljede napustio travnjak prije kraja ogleda s Lokomotivom.

Ako ne bude Uremović spreman, tu je Elez koji je nakon 11 mjeseci pauze od prve minute istrčao na teren protiv Lokomorive.

U sredini bi trebali ordinirati Sigur najvjerojatnije bivši kapetan Osijeka Mihael Žaper.

U svojem debiju u bijelom dresu odigrao je gotovo cijelo drugo poluvrijeme u srazu s Lokomotivom i oduševio je navijače.

Najveći problem treneru Leki bit će desni bok u napadu.

U dvoboju sa momčadi Silivija Čabraje na toj poziciji krenuo je Sahiti da bi ga u drugom dijelu Leko prebacio na lijevi bok i sa te pozicije zabio je jedini pobjedonosni zgoditak.

Sahiti je siguran starter, samo je pitanje hoće li igrati desno i lijevo.

Krovinović bi trebao biti ofenzivni vezni u sredini, u napada će biti Livaja od kojega očekuje da napokon zabije.

U pobjedi od 2:1 u Maksimiru na premijeri nove sezone strijelci su bili Livaja i Pukštas.

Drugi je duže vrijeme izvan stroja zbog ozljede, prvi je u krizi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.