Marko Livaja: Kada sam se vraćao u Hajduk, nisam razmišljao o reprezentaciji

Utorak, 27. prosinca 2022. 15:10 Napisao/la  T. B.
Marko Livaja:  Kada sam se vraćao u Hajduk, nisam razmišljao o reprezentaciji

Marko Livaja uvijek je rado dolazio na turnir 'Četiri kafića'.

Tako je bilo i ove godine, a u posljednjem izdanju ipak nije uspio otići do kraja, njegov Antique Bar/Duje poražen je u finalu od Kaurija. 

- Svake godine je dvorana dobro popunjena. Krivo mi je što je zadnji turnir. Dosta momaka je ovaj turnir napravio. I za mene se prvi put čulo na njemu. Sigurno ćemo ga se svi rado sjećati. Bitno da smo pomogli ljudima kojima je pomoć potrebna i da se hvala Bogu nitko nije ozlijedio i uništio karijeru. Kauri je zasluženo osvojio i čestitamo im. Dvadeset godina se turnir organizirao, ali život ide dalje. Nadam se da će u budućnosti neki novi ljudi organizirati nešto lijepo da se događa u gradu, rekao je Livaja.

Kako ste doživjeli ovacije publike?

- U Splitu se uvijek lijepo osjećam, kroz 12-13 godina koliko sam igrao ovaj turnir. Uvijek sam lijepo dočekan.

Jesu li se slegli dojmovi iz Katara?

- Iskreno, nisu još. Drago mi je, došli smo do bronce s 18 novih igrača. To je veliki uspjeh. Hrvatska reprezentacija ima veliki potencijal momaka koji dolaze. Medalja? Čuvam je u sobi, djeca se igraju.

Kada ste se vratili u Hajduk jeste li mogli sanjati da ćete biti u reprezentaciji?

- Kada sam se vraćao u Hajduk, nisam razmišljao o reprezentaciji. Imao sam 28 godina, mislio sam da je moje vrijeme za reprezentaciju gotovo. S Hajdukom sam očekivao trofeje, i danas očekujem. Što se tiče reprezentacije sve se poklopilo, ponosan sam što sam bio dio toga.

Je li 2022. bila godina iz snova?

- Sigurno još fali naslov prvaka i nema više dalje. Bilo je lijepo. Možemo žaliti za prilikom u prvenstvu. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti nadoknaditi minus koji imamo. Imamo dobru momčad, uigrani smo, imamo dosta kvalitete.

Svi u Splitu kažu Hajduk jednako Livaja. Kako to doživljavate?

- Privikao sam se, pokušavam biti maksimalno dostupan.

Što ste zaželjeli za 2023.?

- Svi imamo istu želju u Splitu, a to je titula.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.