MARIO STANIĆ Žao mi je da se nisam kasnije rodio i igrao pod Tudorovim vodstvom

Srijeda, 24. lipnja 2020. 16:12 Napisao/la  SC

Rijeci je trebalo četiri godine da dođe do prvih trofeja! U ovoj sredini koja je poput vulkana, nitko te neće čekati četiri godine, kaže savjetnik za struku u Hajduku

Igor Tudor i Mario Stanić
Igor Tudor i Mario Stanić

Mario Stanić stao je u obranu Igora Tudora:

- Ovo je jako čudan period, stvaraju se razni pritisci, ušlo se u krizu rezultata. Ne bježimo od kritika, ali to je sve dio koji je teško staviti na papir. Živimo trenutak koji je izuzetno depresivan. Ako se prepustite emocijama unutar momčadi, onda je nesigurnost igrača još veća. Pratim medije samo kada su loši trenuci. Vidimo da su mnogi kritičari počeli dovoditi u upitnik znanje i stručnost Igora Tudora. Puno toga mu se etiketira, preispituje se njegovo znanje, bahatost. Slažem se, Igor je tvrdoglav i to toliko da želi izvući maksimum iz ove momčadi. Toliko je tvrdoglav da napravi njegov klub boljim. Jedino što mogu reći o njegovom znanju da mi je žao što se nisam kasnije rodio i što nisam bio pod trenerskom palicom Igora Tudora, kaže savjetnik za struku predsjednika Uprave Hajduka za klupsku televiziju.

Čelnici kluba zajedno s trenerom drugo su mjesto odredili kao primarni cilj, što će se dogoditi ako se cilj ne ostvari?

- Ne znam. Moj utjecaj je od moga rada, Ivana Kepčije, Igora Tudora, skautske službe. Spomenuo sam četiri godine kao normalan ciklus u kojem se može napraviti iskorak. Nekidan sam razgovarao s tim-menadžerom Krešom koji je tu duže vremena. Trideset trenera je promijenio! Mijenjaju se predsjednici, treneri... Ne radite to svom Hajduku. Rijeci je trebalo četiri godine da dođe do prvih trofeja! U ovoj sredini koja je poput vulkana, nitko te neće čekati četiri godine. Moj prvi istup je bio u smislu 'Dajte nam dvije godine'. Potrebno je to vrijeme da bi se krvna slika promijenila. Jako je teško promijeniti navike igrača i njegovu mentalnu sliku. I dalje će biti oscilacija, dok god ne stabiliziramo mentalni dio, naglašava Stanić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.