MARIO STANIĆ Igor Tudor iz ovog kluba može otići samo ako sam tako želi

Petak, 03. srpnja 2020. 23:54 Napisao/la  SC

Navijači žele trofeje, a zaboravljaju da je zadnji trofej došao u Hajduk baš s Tudorom. Piše se samo loše, kaže savjetnik predsjednika Uprave Hajduka

Mario Stanić
Mario Stanić

Mario Stanić u Hajdukovu podcastu ovako je prokomentirao status Igora Tudora:

- Tudor nije ništa uvjetovao. Nije želio dovoditi igrače da bi se klub dodatno zadužio već je jedini uvjet bio da se cijano dovode igrači s karakterom. Primorani smo voditi računa o našoj omladinskoj školi. S ovom ekipom, dok smo mi tu neće se dogoditi financijska katastrofa kao što se dogodilo Glasgow Rangersima. Nama je cilj kontinuitet. Nikakve šok-terapije ne dopuštamo. Neovisno o utakmici s Osijekom ili bilo kojoj drugoj utakmici, Igor Tudor je neupitan. Bez brige. Igoru Tudoru Hajduk ne treba, ali Hajduku treba takav personaliti. Igor Tudor iz ovog kluba može otići samo ako sam tako želi, ali i tada ću biti tvrdoglav. Rezultati će doći, samo nam dajte vremena. Kad mi odemo, nitko za nama neće sanirati štetu kao što smo mi morali, jer su neki prije nas podilazili svima iz straha. Ponavljam, šok terapija se više neće dogoditi. Navijači žele trofeje, a zaboravljaju da je zadnji trofej došao u Hajduk baš s Tudorom. Piše se samo loše, kaže savjetnik predsjednika Uprave Hajduka.

Hajduk igra loše:

- Nakon krize najbolje prolaze momčadi koje nemaju rezultatski pritisak. Dogodio se jedan disbalans, što je očekivano, kao što je očekivano da će neke momčadi biti u padu forme. Sad smo to mi, ali ne znači da ćemo se u prvim poteškoćama odreći svih onih vrijednosti iza kojih stojimo. Problemi će se prebroditi, možda sutra, možda iduću nedjelju. Nema pravila, ni garancija u nogometu. U nogometu je sigurno jedino to da pravila nema. To sam shvatio igrajući u pet različitih kultura i filozofija i zato volimo nogomet. Volimo ga jer u isto vrijeme doživljavamo strast i traume. Šok terapija je godinama prisutna u Hajduku. Igrači su u strahu i tome je sad kraj, barem dok smo mi u Hajduku. U prvom poluvremenu je Tudor maestralno razbio hit momčad Lokomotivu. Trebalo je biti 4:0. I onda se dogodio gol i totalna paraliza. Taktika je važna, ali nije najvažnija. Ako od vrha dolazi nesigurnost, ako se donose iracionalne odluke, ako igrači znaju da će nakon dva poraza dobiti novog trenera, onda se dogodi ono što se dogodilo protiv Lokomotive. No, kad je gore na vrhu sve sigurno i posloženo, onda će tako i na terenu biti. Je li problem stvarno što Juranović igra 15 metara udaljen nego što inače igra? Ljudi, ja sam igrao nogomet. Zato Tudora volim. Postoje treneri inovatori i plagijatori. Tudor je inovator, a takve sam uvijek volio. Svaki trener u sebi ima oboje, ali je pitanje u kojem omjeru. Imate trenere plagijatore koji su uspješni, ali oni imaju vrhunske momčadi. Tudor ovdje mora slagati i stvarati igrače. U Hajduku nitko nikad ne valja. Ni Tomislav Ivić ovdje nije valjao i sad tek, kad nije više s nama, onda je super. Žao mi je što me nikad nije trenirao Tudor. Ne bojim se za rezultat kad je on tu. Istina, mi sad šaramo, ali uvjeren sam da će svi ovi igrači u Hajduku nakon Tudora biti bolji igrači. Dok smo se mi bavili šok terapijama, neki klubovi su radili dobro. Nije isto zelena pomidora i crvena pomidora. Danas imamo invaziju nogometnih stručnjaka koji zamrznu jednu sliku i onda cijepaju atom ne shvaćajući širu sliku. Danas imamo pandemiju onih koji sve znaju. Pitam se zašto niti jedan klub ne dođe po takve, pita se Stanić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.