MARIO MALOČA PORUČUJE

Anas Sharbini je najbolji igrač Rijeke

Četvrtak, 26. rujna 2013. 12:03 Napisao/la  Ivan Jelić

Cijela grad, bliža i daljnja okolica je uz svoj klub, Armada im je dvanaesti igrač, kaže Maloča

Mario Maloča, kapeta Hajduka, preskočio je zbog ozljede dalmatinski derbi između Hajduka i Zadra (1:0), koji je u subotu odigran na Poljudu. Za Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka, koji će se u subotu odigrati na Kantridi, Maloča će biti će spreman:

- Rijeka je pokazala svoj karakter nakon katastrofe u Europskoj ligi. Nakon poraza od portugalskog predstavnika Guimaraesa na gostovanju su nadigrati Istru 1961 u Puli, preokrenuti su negativan rezultat, još su jednom potvrdili snagu, kazao je Maloča.

Prvi dvoboj na poljudskoj ljepotici završio je bez pobjednika rezultatom 1:1:

- Šteta što nismo osvojili sva tri boda, bili smo bolji od Rijeke na toj utakmici. Dugo smo vodili, no gosti su u finišu golom Kvržića stigli do poravnanja i boda. Svjesni smo da nas na Kantridi čeka teška utakmica, domaćin koji je uspjehom na Istrom 1961 vrlo brzo vratio poljuljano samopouzdanje. Cijela grad, bliža i daljnja okolica je uz svoj klub, Armada im je dvanaesti igrač kao što je to nama Torcida. Vjerujem da će i naših navijača u subotu na Kantridi biti u velikom broju, trebat će nam njihova podrška s tribina. Rijeka je favorit, no mi ćemo pokušati sve da osvojimo sva tri boda.

Bit će to dvoboj drugo i trećeplasirane momčadi na tablici, Rijeka i Hajduk zaostaju jedan bod za vodećim Dinamom:

- Mislim da je Liga 10 pun pogodak, svaka utakmica je derbi što daje poseban draž prvenstvu. Dinamo je najveći favorit za osvajanjem titule prvaka, međutim Hajduk i Rijeka su pokazali da se mogu ravnopravno boriti sa „modrima„ za titulu prvaka, što je odlična stvar za hrvatski nogomet. Vjerujem da će Jadranski derbi biti pravi praznik nogometa .

Napadač domaćina Leon Benko vodeći je na listi strijelaca sa sedam golova:

- Benko je najbolji strijelac, Anas je najbolji igrač Rijeke. Šteta da u dresa Hajduka u punoj mjeri nije iskazao svoju raskošnu nogometnu kvalitetu.

Kakav rezultat priželjkujete:

- Svaki pozitivni rezultat za nas će biti uspjeh. Dakako da će pokušati ostvariti pobjedu, zaključio je Maloča.