KRIZA NA POLJUDU

Tko će preuzeti odgovornost za najslabiju sezonu?

Nedjelja, 18. prosinca 2016. 16:28 Napisao/la  Ivan Jelić

Mario Branco napravio bi Hajduku najveću korist kada se ne bi vratio u Split nakon blagdana


Hajduk se porazom (0:1) od Dinama oprostio od prvog dijela neuspješne sezone.

Derbi nije opravdao očekivanja što nije  čudno, jer ne pamtimo kada smo u posljednjih nekoliko sezona uživali u najvećem hrvatskom derbiju.

Splićani su poslije susreta verbalno napali glavnog suca Marija Zebecu, spočitavajući mu da nije dosudio prekršaj na Ohandzom prije Soudanijeva pogotka.

Možda je sudac  pogriješio, no veća je pogreška što lijevi bek domaćina Kvesić nije zatvorio svoju stranu. Dijagonalo upućena lopta, koju je poslao mladi Gojak prema Soudaniju, preletjela  50-tak metara.

Nažalost, Kvesić je pokazao da nije školovan igrač, da svojom kvalitetom ne zaslužuje nositi bijeli dres. Samo što nije Kvesić nije svojom krivicom došao u Hajduk!

 Sportski direktor, Portrugalac Mario Branco, doveo je u ljetnom prijelaznom roku čak 11 igrača. Nitko od njih, osim donekle Ercega i Futacsa, nisu opravdali očekivanja.

 Floskula da klub nema novaca za dovođenjem skupih pojačanja ne drži vodu, nije trebalo dovoditi igrače samo da ih se dovede i da brojčano popune igrački kadar.
 
 Još jednom ćemo pobrojati koga je Branco sve doveo, došli su redom: Erceg, Futacs, Memolla, Gentsoglou, Kvesić, Said, Ćosić, Maganto, Rapaić, Kožulj, Barry...

 Hajduk će prezimiti između dva dijela na četvrtoj poziciji, Rijeka  bježi 15 bodova, Dinamo 9, Osijek 1 bod.
 
 Na proljeće, osim gostovanja Rijeke, nema ozbiljnije utakmice na Poljudu.
 
 Novi trener Joan Carrillo nije krivac za ono što se događalo do sada iako snosi dio krivice za poraz protiv Dinama.
 
  Bilo je jasno da mu je jedini cilj bio ostati neporažen, tako je taktički posložio momčad.
 
  Istina, nedostajali su mu vratar i kapetan Kalinić, Futacs, Barry, Jefferson, Memolla...

  Svih je iznenadio uvođenjem u posljednjom minuti susreta svojeg sunarodnjaka Ignacija Maganta, koji je prije toga igrao 26 minuta u srazu sa Cibalijom u Vinkovcima, gdje je također dobio priliku na opće iznenađenje.

  Maganto je inače posljednu utakmicu odigrao 30. listopada protiv Osijeka na poljudskoj ljepotici, na travnjaku je proveo posljednje 3 minute...

Dakako da Magnato nije krivac što je Hajduk izgubio, kriva je onaj koji ga je doveo. A doveo ga je sportski direktor Branco.

U srijedu je predsjednik kluba Ivan Kos prezentirao ciljeve za 2017. godinu prema kojima je predvidio da klub prvi dio sezone završi sa osvojenih 40 bodova. Tri manje nego što je Hajduk osvojio.

Poraz od Dinama uvijek je težak i bolan, no u zimskoj pauzi treba dobro proanalizirati cjelokupnu situaciju u klubu. Igrači i treneri Pušnik i Carrillo nisu glavni krivci za neuspješnu polusezonu.

 Za klub bi bilo najbolje da se direktor Mario Branco poslije božićno-novogodišnjih blagdana ne vraća na svoje radno mjesto. Manju bi štetu napravio!

 Nadzorni odbor očigledno radi prema napucima udruge Naš Hajduk, predsjednik Ivan Kos očito nije prava osoba za prvog čovjeka Hajduka.
 
 Netko bi treba podnijeti ostavku i preuzeti odgovornost za najneuspješniju sezonu otkada se igra hrvatska liga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.