Marin Brbić: U kakvoj državi živim ako je dopredsjednik jednog nogometnog kluba iznad zakona

Petak, 29. studenog 2013. 16:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Iznenađuje me da Zdravko može na takav način mijenjati zakone, kaže Brbić

Hajduk je odmah reagirao na izjave izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića. Istup čelnika Dinama oko ukidanja vaučera i puštanja Torcide na južnu tribinu komentirao je predsjednik Hajduka Marin Brbića.

- Uvjetno rečeno, jako nas veseli takvo što jer bi se ukidanjem vaučera spriječilo miješanje navijačkih skupina i eventualni neredi na tribinama. No, s druge strane, iznenađuje me da Zdravko može na takav način mijenjati zakone. To je istinska katastrofa i pitam se u kakvoj to državi živim ako je dopredsjednik jednog nogometnog kluba iznad zakona i propisa, rekao je Brbić.

 

Svoje su priopćenje žurno poslali i iz Kluba navijača Torcida. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

Nakon što nas već danima i tjednima uvjeravaju kako su odredbe o 'vaucherima' i dolasku gostujućih navijača na tribine odluka Vlade RH i zakon koji moramo svi poštovati, danas su maske pale, a i slijepi su valjda progledali.

 

Mamić je odluku donio, Mamić je odluku privremeno poništio. Sve ostalo je laž koju Vam uredno serviraju cijelo ovo vrijeme.

 

Obavještavamo sve navijače Hajduka da će pripadnici Torcide nastaviti kupovati karte za istok Maksimira. Ne pristajemo na nikakve kompromise, sve dok se u potpunosti ne izbace neustavne i nezakonite odredbe o 'vaucherima' za sve utakmice Hrvatske nogometne lige.

 

Štoviše, KN Torcida već neko vrijeme priprema pokretanje postupka pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske radi ocjene ustavnosti i zakonitosti nekoliko odluka HNS-a. Sljedeći tjedan ćemo poslati materijale Ustavnom sudu i pozvati sve navijače da naprave isto, te zatrpamo Ustavni sud materijalima koje neće moći ignorirati.

 

Močvaru hrvatskog nogometa isušit će snaga navijačkog pokreta, stoji u priopćenju

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.