PRESICA HAJDUKA

Ramljak traži smjenu vodstva HNS-a

Nedjelja, 23. studenog 2014. 18:02 Napisao/la  SC

- Zdravko Mamić je ishodište svih problema u hrvatskom nogometu, rekao je Koceić

 

 

Na Poljudu je u nedjelju održana presica povodom odluke da Hajduk ne odigra prvenstveni dvoboj sa Dinamom na maksimirskom travnjaku. Pred novinare su izašli predsjednik kluba Marin Brbić, predsjednica NO-a Branka Ramljak, član NO-a Nikola Koceić-Bilan te odvjetnik kluba Vinko Radovani. Puno su pričali, malo su toga suvislog izrekli i još jednom za sve okrivili Zdravka Mamića:

- Izuzetno smo ponosni na naše navijače za ono što su učinili u Maksimiru, točnije u Zagrebu. Nije zabilježen apsolutno niti jedan incident. Ovo što se dogodilo je vrh sante ledena u hrvatskom nogometu, ali isto tako želim jasno kazati ovo nije sukob između Zagreba i Splita, Hajduka i Dinama, Sjevera i Juga, kao to žele neki žele prikazati. Ovo je sukob dviju koncepcija: narodnog kluba, kako oni kažu ulice, i na drugoj strani kluba koji vode neke gazde. Narodni klub je dioničarsko društvo, drugi klub postoji samo zbog profita. Prije neki sat dobili smo e-mail koji su poslali iz Građanske inicijative za bolji Dinamo. Naša je želja da dođemo u Maksimir kao prijatelji, da se svađamo tijekom susreta, ali poslije utakmice sjednemo za stol popijemo piće, kazao je Brbić.

Brbić je pojasnio detalje oko neodigrane utakmice:

- Željeli smo svim srcem da se utakmica odigra, tražili smo od delegata da se početak odgodi za jedan sat, jer na stadionu nije bilo naših navijača. Tri člana NO-a bili su na stadionu, s ostalima smo se telefonski konzultirati i odlučili smo da se susret ne odigra. Nitko drugi nije mogao, niti je donio takvu odluku. Stručni stožer i igrači nisu znali da se utakmica neće odigrati. Spominju se nekakve famozne liste, točan je podatak da 39 navijača imaju zabranu dolaska na stadion. Direktor Dinama je kazao da je listi 92 navijača, te da je taj podatak dobio od PU Splitsko-dalmatinske županije. To nije istina, rekao je Brbić.

Predsjednica NO-a Branka Ramljak pronašla je jednog krivca:

- Tražimo neopozivu ostavku predsjednika HNS-a Davora Šukera i cijelog Izvršnog odbora. Ponosni smo da ovakvu odluku, vjerujemo da će ona nešto pokrenuti. Pitam predsjednika HNS-a Davora Šukera gdje je on posljednjih tjedana. Zašto se nije oglasio, zašto nije smatrao da treba ljudima pojasniti što se događa. Zar oni ne čuju i ne vide?! HNS je odgovaran za sve što se događa u svim ligama. Igra se bez gledatelja. Mogli su prolongirati početak susreta u Maksimiru. Borimo ne samo interes Hajduka nego svih ostalih klubova. Hajduk je ime stoljetne tradicije. Nas nema tamo gdje se odlučuje. Istina, i mi snosimo dio krivice. Ovo nije vapaj, ovo je poklič. Tražimo promjene i nismo sami, vidimo to iz podrške koje smo dobivamo. Tražimo ravnopravnost u hrvatskom nogometu, tražimo promjene. Imaju i navijači nešto reći, ako ne mogu drugačije, oni će to iskazati na ovaj način, rekla je Ramljak.

Član NO-a Nikola Koceić-Bilan je nastavio u sličnom tonu:

- Iz maksimirske tvornice laži svakodnevno izlaze raznorazne objede na račun Hajduka, ali mi se na njih više ne osvrćemo. Jedna laž se ponavlja, da "ulica vodi ovaj klub". Ako ulica vodi ovaj klub, onda možemo reći da ulica vodi svaku demokratsku izabranu vladu. Dva sveučilišna profesora, jedan uspješni menadžer, jedan odvjetnik i jedan inžinjer sjede u NO-u. Je li to ulica? Uvrede i laži dolaze od čovjeka, koji je došao s ulice bez ikakvih kompetencija i naobrazbe i zavladao hrvatskim nogometnom. Zdravko Mamić je ishodište svih problema u hrvatskom nogometu. Postoji predsjednik HNS-a Davor Šuker, ali njega je na to mjesto instalirao upravo Mamić. On je marioneta u rukama Zdravka Mamića. Žalosno je da je Hajduk jedini koji se bori za boljitak i ravnopravnost u hrvatskom nogometu. Mamić je u posljednjih deset godinama svojim izjavama kontaminirao medijski prostor. Hajduk je preživio i teža vremena, nikada se nije klanjao pred carevima i diktatorima, pa neće niti pred Mamićem, rekao je Koceić.

Koliko je točna informacija da vas je nazvao član NO-a Ante Majić i kazao da se utakmica ne odigra bilo je prvo pitanje za predsjednika Brbića:

- Istina je da me gospodin Majić nazvao i predložio da ne odigramo utakmicu. Odluka je donesena uz suglasnost svih članova NO-a. Nitko, pa niti ja, nije mogao sam donijeti takvu odluku.

Što dalje? Razmišljate li o istupanju iz lige?

- Hajduk neće istupiti iz lige. Puno ime kluba je Hrvatski nogometni klub Hajduk i igrat će samo u prvoj hrvatskoj ligi. Želimo sjesti za stol sa svakim i razgovarati, druga strana ne želi. Nazvat ću ministra znanosti, obrazovanja i sporta Vedrana Mornara, mislim da se i oni trebaju uključiti u ovu priču. Ako neće, neka izbace prefiks sport iz svoga naziva. To znači da nemamo ministarstvo.

Da li ste vidjeli popis navijača kojima je zabranjen ulaz?

- Nismo vidjeli taj popis, no nije samo navijačima na crnoj listi ulaz bio zapriječen, na stadion nisu smjeli i ostalim navijači. Ponosan sam na naše navijače.

Presicu je zaključila predsjednica NO-a Branka Ramljak, koja je prokomentirala izjavu predsjednika Ive Josipovića u vezi događanja u hrvatskom nogometu:

- Apsolutno se slažem sa tom izjavom iako po meni riječ Hajduk, odnosno nogomet i politika ne bi smjeli ići zajedno. On se očitovao u vrijeme kampanje, svi koji su bili na i oko Maksimira su birači, koji će za mjesec dana izaći na birališta i birati predsjednika države.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.