Marin Brbić: Hajduk nema pomoć grada, Rijeka je u privatnom vlasništvu, a od grada je dobila 4,6 milijuna kuna

Utorak, 25. studenog 2014. 12:21 Napisao/la  SC

Za zanimljiv uvod sjednice Gradskog vijeća pobrinuo se gradonačelnik Ivo Baldasar koji je točku o davanja kluba u koncesiju na 25 godina udruzi Naš Hajduk makuno s dnevnog reda

Gradsko Vijeće Grada Splita na temu Hajduka očekivano je proteklo u prepucavanju. Za zanimljiv uvod pobrinuo se gradonačelnik Ivo Baldasar koji je  točku o davanju kluba u koncesiju na 25 godina udruzi Naš Hajduk makuno s dnevnog reda. Baldasar je sve opravdao činjenicom da je upozoren da nema pravnih temelja za realizaciju ove točke, te da je u ovom slučaju potrebno provesti javni natječaj. S druge strane brzo je postalo jasno da gradonačelnik nema potporu HDZ-a čiji su mu glasovi bili nužni da sruši prijedlog o koncesiji, te ga je najvjerojatnije stoga i povukao. Bez te točke na dnevnom redu rasprava se svela na optužbe i prepucavanja.

Željko Kerum nije se pojavio
Damir Ćosić spomenuo je Željka Keruma koji je jednostavno odlučio ne doći na sjednicu.
- Za vrijeme Kerumovog mandata je osnovan Naš Hajduk. Zanimljivo, Keruma nema na ovoj sjednici. Ponaša se kao čovjek koji je napravio dijete, a sada ne želi plaćati alimentaciju. Mislim da odluku o koncesiji treba odgodito, rekao je Ćosič.

- Dobit Hajduka ove godine prije amortizacije i kamata iznosi 12 milijuna kuna. Ako se nastavi pozitivan trend Hajduk će svojim operativnim prihodom pokrivati sve troškove bez prodaje igrača,  iznio je Marin Brbić, predsjednik Hajduka,  koji je istaknuo da se stalno provlači teza da Grad nešto plaća Hajduku.

- Svi prvoligaški klubovi u Hrvatskoj imaju pomoć gradova osim Hajduka i Splita. Rijeka je u privatnom vlasništvu, a od grada je dobila 4,6 milijuna kuna. Dinamo je u osam godina dobio 245 milijuna kuna. Kako da budemo ravnopravni Dinamu?, ustvrdio je Brbić.

Bojan Islamović, tajnik Udurge "Naš Hajduk", istaknuo je da je termin koncesija nespretno zamišljen jer jer se radi o prijenosu dijela upravljačkih prava, odnosno pravo na biranje Nadzornog odbora.   

Ivica Grubišić Gire kritizirao je Marina Brbića jer se nigjde ne spominju navijači koji rade nerede, dok je još žešći bio Luka Podrug.

- Zbog prijetnji ne možemo ići u privatizaciju, pa predlažem referendum i da pitamo građane žele li privatizaciju. Ovo što se u subotu dogodilo u Maksimiru napravljeno je da se stvori pritisak na Gradsko vijeće. Predsjednik Brbić govori da je Hajduk u plusu, a u to nije uračunao ratu kredita od 10 do 12 milijuna. Tko plaća režije od pet milijuna kuna? Vi se pitate gdje je Davor Šuker, a ja pitam gdje je predsjednik Našeg Hajduka Žan Ojdanić, rekao je Podrug.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.