MARCO BRANCO

Kad osjetim da sam problem, sam ću otići

Srijeda, 27. rujna 2017. 09:04 Napisao/la  SC

Nemam nikakvih financijskih potraživanja

Marco Branco
Marco Branco


Marco Branco trenutno je jedan od najtraženijih čelnika Hajduka, sportski direktor odgovoran je za slaganje igračkog kadra koji za vodećim Dinamom nakon 10 kola zaostaje 9 bodova:

- Nemam bonus za prodaju igrača, kao što neki misle, nego samo ako momčad ostvari rezultat. Ali sam odgovoran, moram razmišljati o klubu, da više ne upada u financijske probleme. Neću gurati glavu u pijesak i praviti se da je sve idealno, ali morate razumjeti da nakon svega što se događalo ljetos, dobrih igara, Europske lige, prijelaznog roka... ima malo i 'mamurluka'. Igrači su ljudi, i oni su se nadali nekom uspjehu u Europi, nekom transferu, bilo iz financijskih, bilo iz sportskih razloga... Neke nismo pustili, što je također utjecalo na njih. Plan nije promijenjen, pokušat ćemo napraviti maksimum u natjecanjima koja su nam preostala. Malo su nas poremetile ozljede, doveli smo Almeidu da zamijeni Futacsa, vidjet ćemo hoćemo li morati dovesti još jednoga stopera umjesto Carbonieria ili ćemo ostati na Nižiću, Lopezu, Bosančiću i Ismajliju. Trenutno istražujemo tržište nezaposlenih stopera, vidjet ćemo što se nudi, rekao je Branco za 24sata.
 
- Jesam, zadovoljan sam igračima koje sam doveo. Da nisam, ne bih ih dovodio. I za njih ću vam odgovor dati na zimu. Ne dovodim igrače da igraju, nego da ih trener ima na raspolaganju, da ih koristi onako kako on to želi. Nisam tvrdoglav, i ja radim pogreške, i učim iz njih. Javnost ne donosi odluke, odluke donosim ja, i ponekad griješim. Nisam 100% zadovoljan, ali vjerujem da sam doveo ono što je bilo najbolje za Hajduk u tom trenutku. Ako netko smatra da sam doveo igrače koje nisam trebao, tu sam da odgovaram za svoje postupke. Ja sam uvijek pokušavao biti rješenje, nikad problem. Ako netko od nadređenih nije zadovoljan mojim radom, to je vrlo lako rješenje za Hajduk, jer nemam nikakvih financijskih potraživanja od Hajduka. Kad osjetim da sam ja problem, otići ću isti dan, kaže Branco.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.