Lovre Kalinić: Prve utakmice su najteže, ali bit će zadovoljstvo istrčati pred navijačima

Petak, 16. srpnja 2021. 13:48 Napisao/la  Toni Bilić
Lovre Kalinić
Lovre Kalinić Foto: HNK Hajduk

Pred Hajdukom je u subotu prvi službeni ispit u novoj sezoni.

U prvom kolu HNL-a bijeli gostuju kod Lokomotive (18.55 sati).

Hajduk će u Zagrebu biti bez Alexandera Kačaniklića koji će zbog ozljede izvan kadra biti još nekoliko tjedana.

- Nakon šest tjedana priprema sretni smo što kreće sezona. Osjećamo se dobro, mislim da imamo dobru, kompetitivnu momčad za start sezone - rekao je trener Hajduka Jens Gustaffson, a zatim se dotakao ciljeva u nadolazećoj sezoni.

- Hajduk je klub koji ima uvijek najviše ciljeve. Sigurno je da ćemo se boriti svakog dana za naslov prvaka. Vjerojatno ćemo izgubiti neke utakmice, ali radit ćemo naporno za ostvariti ciljeve koje svi očekuju.

Očekujete li pojačanja?

- To nije pitanje za mene, već za sportskog direktora. Sigurno će biti nešto, prijelazni rok je otvoren. Zadovoljan sam s momčadi, rastemo...

Slažete li se da je najlošiji dio momčadi vezni red?

- Nismo još odigrali službenu utakmicu. Vidjet ćemo kako će igrači reagirati kada se bude igralo za bodove. Treba gledati cijelu momčad, a ne samo jedan segment.

Brinu li vas porazi protiv Celja i Zrinjskog?

- To su bile dvije različite utakmice. Protiv Celja je svih 90 minuta igralo 11 igrača. Nije to bila dobra utakmica. Protiv Zrinjskog su igrale dvije različite jedanaestorice. Prvi dio je baš razočaravajući, a drugi je bio dobra najava za Lokomotivu - zaključio je Gustaffson.

Važan adut Hajduka i ove će sezone biti Lovre Kalinić.

- Uvijek je lijepo biti doma, među svojim ljudima. Osjećaš se kao u svojoj kući. Veseli me što sam opet dio Hajduka. Doveli smo par igrača koji nisu bili s nama prošle godine. Nadamo se još boljim rezultatima i pozitivnijoj atmosferi - rekao je Kalinić, a zatim se dotakao ciljeva.

- Nisam od onih koji vole najavljivati lude stvari. Poštujem navijače i njihovu želju, ali nismo sami na terenu. Imamo protivnika u 90 minuta. Dosta dobrih ekipa ima u HNL-u. Nastojat ćemo poginuti na terenu svaku utakmicu za tri boda.

Je li Hajduk bolji nego lani?

- Prošle sezone je došlo nas par igrača kada je Europa bila daleko. Nova je sezona, nova energija u klubu. Sve je jako pozitivno. Nadam se da ćemo mi igrači to opravdati na terenu.

Na tribine se vraćaju i navijači...

- To nam je radost. Nogomet se igra zbog navijača. Bit će nam zadovoljstvo istrčati pred našim navijačima.

Kakva je Lokomotiva?

- Prve utakmice su najteže za svih, tako i za nas. Lokomotiva je isto dovela nekoliko igrača, ali mi ćemo učiniti sve za tri boda - zaključio je Kalinić. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.