KONTINUITET POLITIKE POVLAĐIVANJA  

Hajduk iznudio dvije odluke bez reakcije HNS-a

Srijeda, 25. srpnja 2012. 19:47 Napisao  I. V.

Da je HNS donio slične odluke u korist Dinama za jednog hrvatskog ministra odmah bi se dogodila nogometna močvara!

U svega dva tjedna Hajduk je dokazao da ustroj hrvatskog nogometa dolaskom Davora Šukera na mjesto predsjednika HNS-a održava kontinuitet povlađivanja interesima centara moći. Šuker se u prvom govoru pred skupštinarima s pravom pohvalio da je u kratkom roku uspio ujediniti kompletnu bazu, na primjeru Hajduka vidi se što domaći nogomet dobiva kada se izborna baza ujedini. Hajduk je iznudio dvije odluke koje nisu izazvale apsolutno nikakvu reakciju kritične mase unutar HNS-a.

Splitski klub prvo je iznudio prolongiranje suspenzije zbog duga od 4,7 milijuna kuna, a onda i ishodovao prolongiranje zabrane igranje pred praznim tribinama. U prvom slučaju razlog je navodno protupravna uplata duga na račun ovlaštene odvjetničke kuće, u drugom slučaju odluka disciplinskog suca iz prošle sezone u ovoj sezoni tek treba dobiti novi pravni okvir kada se formiraju nove komisije.

U prvom slučaju izravno je izigran Šibenik, koji je iz prve lige ispao djelomično zbog toga što prošle sezone nije imao dovoljno sredstava. U drugom slučaju nitko nije izravno izigran, gradski derbi između Hajduka i Splita igrat će se pred punim tribinama pa se čak može konstatirati da je nogomet kratkoročno dobio. Dugoročno gledano domaćem nogometu nema spasa dok HNS vlastita pravila i propise bude tumačio prema potrebama centara moći.

Kompromitirajuće tumačenje propisa ne zanima ni resornog ministra Željka Jovanovića, koji se očigledno jako dobro osjeća u loži poljudskog stadiona. Da je HNS donio slične odluke u korist Dinama u mentalnom sklopu jednog hrvatskog ministra odmah bi se dogodila nogometna močvara! Možda bi se pisao i novi zakon.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.