KOMPLEKS RIJEKA Damir Burić ne mari da Hajduk nije pobijedio Rijeku od 2012. godine

Petak, 30. listopada 2015. 16:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Taktički su bili dobro posloženi, vrlo ozbiljno vođeni i nema sumnje da je Kek unio kontinuitet u taj klub, kaže Burić o Keku

Tri i pol godine Hajdukovci čekaju pobjedu u Jadranskom derbiju, a nada kako će se niz prekinuti ove nedjelje u Splitu je jača nego ikada. Za slavlje protiv Rijeke na Poljudu, splitska momčad čeka 1537 dana.

Podsjetimo, posljednji put su Splićani slavili 2012., i to pod vodstvom Krasimira Balakova, kojem je to bio i posljednji susret na klupi Hajduka, na Kantridi je bilo 3:0 za goste. Porazna je to činjenica za momčad s Poljuda, a još poraznija je ona da već tri sezone, Splićani gledaju u leđa Riječanima na prvenstvenoj ljestvici. Slobodno se može reći kako Hajdukovci imaju kompleks Volpijeve i Kekove Rijeke!

Prvi ovosezonski dvoboj na Rujevici završio je remijem 0:0, sudac Strahonja isključio je Moisesa i Velazqueza, obje momčadi su mogle do pobjede, pa remi možemo smatrati i najpravednijim ishodom.

- Što se tiče tog niza, ja mogu komentirati samo od onda otkada sam u klubu. Igrali smo jednu utakmicu neriješeno, a u budućnosti ćemo imati dovoljno utakmica da vidimo tko je bolji - komentirao je trener Hajduka Damir Burić u najavi susreta.

Rijeka i Dinamo prošlog tjedna su odigrali uzbudljivu utakmicu, a Burić je pun hvale za Kekovu momčad. O slovenskom stručnjaku govori samo biranim riječima

- Susret je bio takav da je Dinamo prvo poluvrijeme imao više od igre i prilika, ali utakmica se igra 90 minuta. Crveni karton je okrenuo utakmicu, Riječani su dominirali, na koncu osigurali i pobjedu. Taktički su bili dobro posloženi, vrlo ozbiljno vođeni i nema sumnje da je Kek unio kontinuitet u taj klub. To i je draž, da dolaze stručnjaci koji daju svoj 'touch', pa hrvatski nogomet dobije na kvaliteti. U onom incidentu uz liniju, Kek se postavio sportski, simpatično i za primjer drugima. Pravi je to 'sportsmen' od kojeg se može učiti, nije se libio kazati Burić.

A u nedjelju nas čeka dvoboj prvoplasirane i drugoplasirane momčadi lige...

- Svi živimo za ove utakmice, uz to igraju prvi protiv drugog. Što se mene tiče, najviše bih volio da je utakmica sutra, svi skupa jedva čekamo da krene. Moramo ući s puno naboja i želje za pobjedom u nedjeljni dvoboj, zaključio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.