Kartel: Udruga Naš Hajduk objavila knjižicu o vezi između Dinama i Lokomotive

Utorak, 18. veljače 2014. 19:28 Napisao/la  SC

Udruga Naš Hajduk prva je institucionalizirala problematičan odnos između Lokomotive i Dinama, kada je klubove prijavila Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Agencija je utvrdila da između dva kluba ne postoje zabranjeni ugovori, odnosno, kartel

Udruga Naš Hajduk objavila je kompilaciju svih javno dostupnih dokaza i indicija o vezi između Dinama i Lokomotive. Knjižica pod radnim naslovom Kartel tiskana je na 60 stranica i dostupna je na službenoj web stranici udruge: nas.hajduk.hr.

- Namijenjena je u prvom redu Hrvatskom nogometnom savezu (HNS), kako bi više brinuli o nogometu, a manje o privatnim interesima. Vjerujemo da će knjiga dobro doći Dinamu i Lokomotivi budući da smo primijetili da ih u posljednje vrijeme zbunjuju pojmovi "građansko", "obvezno", "upravno" i "sportsko pravo", ističu u udruzi Naš Hajduk.

Inače, udruga Naš Hajduk prva je institucionalizirala problematičan odnos između Lokomotive i Dinama, kada je klubove prijavila Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja. Agencija je utvrdila da između dva kluba ne postoje zabranjeni ugovori, odnosno, kartel.

Istom, Agencija je utvrdila da klubovi nisu neovisni poduzetnici i da se njihovim odnosom trebaju baviti matično ministarstvo i sportske inspekcije. Riječ je o (ne)poštivanju odredbi Zakona o sportu, Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Pravilnika o licenciranju koje određuju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i HNS.

Prema tumačenju Agencije, odgovornost leži na HNS-u i matičnom ministarstvu, koji su zadnjih dana objavili oprečna tumačenja nalaza Sportske inspekcije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.