Jure Ivanković na prvoj presici govorio o sebi, Karoglanu, Perišiću, praznom Poljudu...

Petak, 12. travnja 2024. 15:57 Napisao/la  Toni Bilić
Jure Ivanković
Jure Ivanković Foto: HNKHajduk/Facebook

Jure Ivanković održao je prvu konferenciju za novinare kao trener Hajduka, koji u nedjelju (16.30) na praznom Poljudu igra protiv Osijeka.

- Osjećam se uzbuđeno. Velika je to čast i odgovornost. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka. Prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost. Nije lako. Igrači osjećaju pritisak. Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme. Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku, skupljaju iskustvo, kaže Ivanković.

Očekuje li ostati na klupi nakon kraja sezone?

- Ne razmišljam tako daleko. Razmišljam samo o prvoj utakmici i da se prezentiramo iz dana u dan u što boljem svjetlu. U nogometu je jedna stvar specifična. Uloženi trud nije proporcionalan rezultatu. Pokušat ću odraditi svoj posao najbolje što mogu.

Kakav je vaš nogometni stil i tko je vaš uzor?

- Dosta sam pratio trenere koji su najuspješniji, pokušao od njih nešto naučiti i naći svoju filozofiju. Uvijek je to najviše povezano s profilom igrača s kojima raspolažeš. Nemam model igre koji bi želio sprovesti. Nema vremena za eksperimentiranje. Treba se vratiti osnovama, da igrači izvuku najbolje iz sebe.

Što vam je rekao Mislav Karoglan i što ćete mijenjati u odnosu na njega?

- Pružio mi je podršku. Savjetovao me da budem svoj, da pokušam nešto promijeniti na svoj način. Zahvalan sam svima u klubu što smo imali priliku raditi kao stožer. Tužni smo i žalosni što nismo došli do cilja kojeg smo sanjali i zacrtali.

Kakva je situacija u momčadi?

- Ozlijeđena su nam oba vratara, Kalinić i Lučić. Borna Buljan će braniti. On je sada prvi izbor. Problema ima i Šarlija, Livaja je out, od ranije Melnjak i Žaper, Ferro isto. Uremović je u Rijeci izašao zbog problema s natjecateljskim ritmom. Nadam se da će biti spreman.

Hoće li i dalje biti minuta za Ivana Perišića?

- Ivan je izuzetno motiviran svaki dan na treninzima. Njegova posvećenost i ljubav ga je dovela do ovih razina. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama ako bude sve po planu.

Kakvu utakmicu možemo očekivati u nedjelju?

- Vjerujem da će obje momčadi biti motivirane. Osijek se bori za četvrto mjesto, a mi da sačuvamo dostojanstvo, da se vratimo pozitivnom rezultatu.

Na Poljudu neće biti publike...

- Tužan sam kad nemamo podršku navijača. Možemo reći da su navijači sezonu odradili šampionski, a da smo mi ostali zakazali, zaključio je Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.