Joan Carrillo dočekan pljeskom novinara, Ante Erceg ostvario splitske snove

Petak, 04. kolovoza 2017. 09:04 Napisao/la  Ivan Jelić

Erceg se uvijek priprema da postigne gol, on u velikim utakmicama nikada ne zakaže, kaže trener Hajduka


Dolazak trenera Hajduka Joana Carrilla nakon pobjede nad Brondbyem predstavnici "sedme sile" dočekali su u pres-salonu pljeskom:

- Jako sam zadovoljan s utakmicom jer sam je tako i zamišljao. Ipak mi smo jača ekipa. U svakom momentu znali smo što moramo napraviti. Oni su postigli pet golova u u zadnjoj prvenstvenoj utakmici, dali su puno golova ukupno u zadnje vrijeme, a nama u dvije utakmice niti jedan, kazao je Carrillo.

Koliko vam znači pljesak novinara jer novinari i treneri se baš ne vole?

- Ooo, jako lijepo. Ali nije to samo moja zasluga nego svih zajedno koji pomažu da Hajduk bude veliki i kad pati i kad mu ide loše. Ja sam tu, u momentima lošim, spremana na sve. Bez pomoći svih ja ne bih bio nitko i ništa a sad smo u momentu jaki, jaki, jaki, nije krio svoje zadovoljstvo Carrillo.

Je li bio dio taktike da se Dancima prepusti sredina terena i do gola Ercega nije bilo nigdje:

- Erceg se uvijek priprema da postigne gol. On u velikim utakmicama nikada ne zakaže! Što se tiče taktike oni su promijenili način igre. Savvas, Hamza i Kožulj su odlično odigrali na sredini terena,  perfektno. To je utakmica od 90 minuta koja se mijenja nakon 60. minute. To sam znao i osjećao tako. Ovaj puta sam pogodio, a znam ja i pogriješiti. Očekivao sam da oni padnu da ih nadmašimo.

Vlašić: Kao da sam imao temperaturu...
- Bilo je pakleno vruće, negdje polovicom prvog poluvremena osjetio sam kako mi cijelo tijelo „gori“. Stavio sam ruku na čelo, imao sam osjeaćaj kao da imam temperaturu od 40 stupnjeva. Najvažnije je da smo pobijedili, sada ćemo pokušati kroz play-off izborili plasman u Europsku ligu što nam je glavni cilj, kazao je Nikola Vlašić.

Koliko je dobro što su sve četri hrvatske momčadi prošle dalje:

- To je jako dobro. Stvara se bolja atmosfera i pozitivna klima, prvenstvo bi trebalo biti zanimljivije, neizvjesnije. Ovo je samo još jedan dokaz da u hrvatskoj ligi ima niz kvalitetnih igrača.

Memolla igra sve bolje:

- Memolla je ranije igrao previše ofenzivno i nije se vraćao. Mislio je da mora stalno biti naprijed. Objasnili smo mu što od njega tražimo. Sada se vraća puno više natrag, prije je samo jurio naprijed, objasnio je Carrillo na kraju presice.

Junak pobjede nad Brondbyem bio je Ante Erceg, dvostruki strijelac koji je bijele odveo do play-offa Europske lige:

- Bilo je jako sparno, znali smo da nas čeka teška utakmica. Čekali smo iako smo znali da je publika htjela da ih napadnemo, ali nam je trener rekao da ne srljamo. Ispunili smo sve njegove zahtjeve i pobijedili smo. Još nisam svjestan što sam napravio. Ovo je nešto što sanja svaki Splićanin. Sada čekamo ždrijeb i Dinamo. Još nisam ni svjestan što se dogodilo. U šoku sam..., govorio je nakon utakmice Erceg pred novinarima.

Sve do prvog gola Erceg nije odigrao ništa posebno. Otkrio je kako se osjećao kada je na dodavanje Memolle zatresao mrežu gostiju:

- To je nešto neopisivo, nešto što sanja svaki Splićanin. Predivan osjećaj. Znao sam kako Memolla centrira, a znam i što Hamza želi. Dugo smo svi skupa i dobro se poznajemo.

Inače prije nego što je došao do novinara Erceg se srdačno izljubio s predsjednikom kluba Ivanom Kosom

- Hvala njemu i svima ljudima u klubu kao i svim navijačima i suigračima. Ovo je veliki dan za Hajduk i mene.

Je li ovo bila vaša najbolja utakmica u karijeri:

- Bila mi je najdraža jer sam postigao dva gola, a u polju nisam odigrao ništa spektakularno. No zabio sam dva gola i tko te šta pita.

U nedjelju se u Maksimiru igra najveći hrvatski derbi, Dinamo dočekuje Hajduk. U minuloj sezoni bijeli su slavili na maksimirskom travnjaku pobijedili su rezultatom 2:0, strijelci su bili naravno Erceg i Futacs:

- Pobijedili smo ih zadnji put u Maksimiru i zašto ne bismo i sad? Bolji smo nego prošle sezone, još nisu izgubili utakmicu od početka nove sezone. Želimo nastaviti taj uspješan niz, zaključio je Ante Erceg koji je bio zabio oba gola Brondbyiu i odveo bijele do play-offa Europske lige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.