Jan Mlakar potpisao, Hajduk doveo pojačanje iz engleskog premijerligaša

Četvrtak, 01. srpnja 2021. 14:25 Napisao/la  Toni Bilić
Mlakar i Nikoličius
Mlakar i Nikoličius Foto: HNK Hajduk

HNK Hajduk i engleski premierligaš Brighton dogovorili su transfer 22-godišnjeg Jana Mlakara.

Novi napadač u četvrtak se priključio pripremama u slovenskom Zreču nakon što je prethodno s Hajdukom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine.

Mlakar je rođen 23. listopada 1998. godine u Ljubljani, a nogometnu karijeru započeo je u omladinskom pogonu Domžala odakle je 2015. godine preselio u redove ACF Fiorentina.

Neko vrijeme proveo je na posudbi u Veneciji, a zatim je 2018. prešao u Maribor gdje je postigao 12 pogodaka u 28 nastupa.

Ostvario je potom 2019. godine transfer u Brighton te je igrao na posudbama u Mariboru, Queens Park Rangersima i Wigan Athleticu.

U posljednjoj sezoni za Maribor je odigrao ukupno 32 službene utakmice u kojima je postigao 14 golova i tako postao najbolji strijelac slovenske Prve lige.

Bio je redoviti član svih mlađih uzrasta reprezentacije Slovenije, a trenutno je A reprezentativac.

U Hajduku će nositi dres s brojem 29.

- Jan je igrač koji je svojim nastupima i izvedbama u prošloj sezoni dokazao da može biti pojačanje za Hajduk. S obzirom na konstantan napredak i činjenicu da ima tek 22 godine, siguran sam da ima još puno prostora za napredak. Radi se o vrlo potentnom napadaču koji je unatoč svojoj mladosti već skupio veliko iskustvo i koji će predstavljati dodatnu vrijednost našoj momčadi. Polivalentan je napadač s osnovnom pozicijom centralnog napadača, ali podjednaku kvalitetu može pružati u svim sustavima igre s dva napadača. Jako dobro se kreće po dubini i centralnoj zoni u prostoru, između i iza protivničkih stopera te se pravovremeno otvara u međulinijskom protivničkom prostoru. Izuzetno je pokretljiv te može kontinuirano igrati u visokom intenzitetu, pokazuje sklonost visokom presingu kao i povratnoj trci u fazi obrane. Profil je igrača koji je većinom svojih karakteristika kompatibilan našem stilu i modelu igre. Posebna vrijednost je što je Jan 1. lipnja ove godine debitirao za A reprezentaciju Slovenije, analizirao je novog napadača bijelih sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Prvi dojmovi su super, jedva čekam početi trenirati i raditi s ekipom. Pratio sam u zadnje vrijeme moje nove suigrače preko interneta, gledao sam prijateljske utakmice i vjerujem u jednu dobru priču. Iza mene je odlična sezona, sad samo gledam naprijed i nadam se da mogu ponoviti nešto slično u Hajduku. Mogu samo obećati da ću uvijek dati sve od sebe, nastojati pomoći ekipi i ostaviti srce na terenu za ovaj dres, istaknuo je Jan u svojoj prvoj izjavi nakon potpisa za Bijele.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.