NOVI VLASNIK HAJDUKA

Jako Andabak kupuje 30 posto gradskih dionica

Ponedjeljak, 28. svibnja 2012. 22:55 Napisao/la  Ivan Jelić

Predsjednik bi trebao postati Vinko Ljubičić, koji uživa Andabakovo povjerenje

Jako Andabak spominje se kao većinski vlasnik Hajduka. Anadabak je navodno spreman otkupiti 30 posto gradskih dionica, Grad Split u ovom trenutku vlasnik je 56 posto dionica kluba.

Zahvaljujući novčanim pozajmicama Jake Andabaka, inače najvećeg pojedinačnog  dioničara Hajduka, igrači i djelatnici radne zajednice dobili su u dva navrata dio zaostalih plaća. Hajduk se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, uprava kluba pokušava uz pomoć gradskog jamstva podignuti kredit u iznosu od  60 milijuna kuna kako bi podmirila nagomilana dugovanja prema igračima, stručnom stožeru, djelatnicima radne zajednice i mnogobrojnim vjerovnicima.

Čini se da će ostvariti već zaboravljene spekulacije da bi Andabak mogao jednog dana postati većinski vlasnik kluba.  Ako Andabak postane većinski vlasnik kluba,  predsjednik kluba postao bi Vinko Ljubičić, čovjek koji uživa njegovo veliko povjerenje. Ljubičić je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Lucidus, koja je dio konzorcija Sunce čiji je većinski vlasnik Jako Andabak.  

Krajnje je vrijeme da Hajduk dobije vlasnika koji će se znati na pravi način brinuti o klubu i njegovim interesima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.