Ivana Leku čeka težak posao kako bi pronašao partnera Marku Livaji

Ponedjeljak, 09. siječnja 2023. 14:56 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja
Marko Livaja Foto: HNK Hajduk/Facebook

Več prva prijateljska pripremna utkmica protiv slovenskog prvogaša Radomlje, poslovno-tehničkog partnera Hajduka, a koji se nalazi pri samom dnu slovenske tablice, potvrdila je da Livaja treba pomoć suigrača.

Jedini Hajdukov reprezetativac zabio je prvi gol na utakmici i asistirao Krovinoviću kod drugog gola.

Hajduk sa i bez Livaje je kao razlika između zemlje i svemira.

On je Hajdukov svemirac, u dosadašnjme tijelu prvenstva 11 puta se upisao u listu strijelaca.

Tko mu može ili treba pomoći?

Ponajprije jedan od najiskusniji napadača Nikola Kalinić, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabio 3 gola.

Istina, dugo je izbivao izvan travnjaka zbog ozlijede.

Tu je još jedan napadač, Jan Mlakar, koji nije uspio izboriti mjesto standarnog napadača, unatoč maloj minutaži 4 puta je zatresao suparničku mrežu.

Svesrdnu pomoć Livaji trebao bi pružiti Emir Sahiti, bez sumnje najkorisniji igrač Hajduka 3 puta se upisao u strijelce.

Najveće razočarenje je Filip Krovinović, koji se brojem i slovim samo jednom (1) upisao u listu strijelaca i to u posljednjem kolu prije stanke bio je strijelac u srazu sa Slaven Belupom u Koprivnici koji je završio rezultatom 2:2 iako su bijeli imali vodstvo od 2:0.

Trenera Ivana Leku čeka težak posao kako bi pronašao partnera Marku Livaji.

Najteže će mu biti ako Livaja odluči napustiti klub.

Predsjednik kluba Lukša Jakobušić na predstavljanju Leke javno je obznanio da neće Livaji praviti problema ako donese odluku da neće više igrati za Hajduk.

Što se pak tiče mogućih odlazaka, prvi čovjek kluba najavio je mogućnost prodaje mladog stopera, 15-godišnjeg Luke Vuškovića.

Na izlaznim vratima su Jani Atanasov, Eduoku i vrataru Subašiću na ljeto ističu ugovori, nisu otišli na desetodnevne pripreme u Novigrad.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.