Ivan Leko: Zar je sudac došao da mojoj momčadi oduzima šansu da uzmemo trofej!

Nedjelja, 16. srpnja 2023. 08:20 Napisao/la  SC

Moja reakcija je bila loša, korektno sam dobio žuti karton. Ali da kasnije trenera Hajduka isključiš, čudi se Leko sudačkoj odluci

Ivan Leko: Zar je sudac došao da mojoj momčadi oduzima šansu da uzmemo trofej!

Ivan Leko isključen je u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela utakmice Superkupa u kojoj je Dinamo pobijedio Hajduk (1:0).

- Bila je to smiješna situacija. U ovih šest mjeseci dajem komplimente, pomažem, mislim da prema sucima nije bilo korektnijeg trenera od mene. Ali da trenera Hajduka u Superkupu isključiš na takav način? Smiješno... Nije stvar odluke, jedan korner ili jedan prekršaj... Ali način? Ako ti pomoćni sudac kaže da je korner, a osjećaš da smo dobri, da je zadnja sekunda. Ovo me prvi put vratilo u nešto drugo, u neka druga vremena. Kad netko dvadeset-trideset sekundi razmišlja, pa onda s centra vidi bolje. Moja reakcija je bila loša, korektno sam dobio žuti karton. Ali da kasnije trenera Hajduka isključiš? Okrenem se i dobijem crveni karton. Možda je sucu trebao autoritet, ego. Navodno je dobar sudac, najbolji ovdje. A onda na meni gradi svoj autoritet. Zar je došao da me ponižava, da nama kao klubu, mojoj momčadi oduzima šansu da uzmemo trofej. Možda sam lud, ali jedna momčad s trenerom na terenu je bolja i jača nego bez trenera. Taj detalj je također bio bitan u odnosu kako je sve završilo, kazao je Ivan Leko na konferenciji za novinare.

Evo što piše u zapisniku:

Glavni trener: Leko Ivan (1186631) u 45.+1. min (Zbog psovanja suca riječima "marš u pičku materinu!" Nakon toga na poluvremenu utakmice po dolasku u svlačionicu nastavio je vrijeđati uz izrazito agresivno ponašanje, u čemu je spriječavan od strane redara, uz riječi "smeće jedno! Mišu mali! Jebem te u usta, govno ćelavo!")

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.