Ivan Leko poslao jasnu poruku direktoru Mindaugasu Nikoličiusu

Petak, 03. ožujka 2023. 10:41 Napisao/la  Toni Bilić
Ferro, pojačanje ili prinova
Ferro, pojačanje ili prinova

Hajduk se nakon sramotnog poraza od Dinama na maksimirskog travnajaku uspio resetirati i pobjediru Osijek u četvrtfinalu Kupa na Gradskom vrtu.

Splićani nisu odigrali posebno dobru utakmicu, i ono što su prezentirali bilo je dovoljno da budu bolji od nemoćnih Osječana koji su nakon poraza smjenili trenera Pomsa.

Prolaz u polufinale donijelo je treneru Leki malo mira, navijači su imali donekle razloga za veselje.

Njih uvijek najviše bole porazi od Dinama.

Hajdukov strateg odlučio se na promjenu načina igre, momčad je umjesto dosadašnjeg 3-5-2, istrčala u formaciji 4-4-2.

Na vratima je umjesto Sentića bio Lučić, mjesta na bokovima zauzeli su Mikanović desno i Melnjak lijevo, dva centrala stopera bili su Awaziem i novi Hajdukov dragulj Vušković.

Od prve minute u odnosu na poraz od Dinama priliku su dobili Grgić na poziciji zadnjeg veznog te u napadu Mlakar.

Osim Lučića, koji je ove zime kao slobodan igrač Istre 1961 stigao na Poljud, došli su još stoper Portugalac Ferro iz Benfice i ofenzivni veznjak Marokanac Benrahou, koji je došao iz francuskog drugoligaša Nimesa, posljednjeplasirane momčadi, te krilni napadač Anello, koji je stigao iz belgijskog drugoligaša Lommela.

Uz vratara Lučića koji je odradio više nego solidno svoj posao, Leko je tek Anellu dao nekoliko minuta u samoj završnici susreta.

Ferro i Benrahou odsjedili su cijeli susret na klupi.

Leko je na taj način sportskom direktoru Nikoličiusu poslao nedvosmislenu poruku da nije dobio pojačanja već prinove.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.