Ivan Leko: Ovo nije obična utakmica, ali u pripremi se nastojiš baviti nogometom

Subota, 29. travnja 2023. 13:42 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Leko
Ivan Leko

Hajduk u nedjelju (18 sati) na Poljudu dočekuje Dinamo.

- Činjenica je da Dinamo ima 12 bodova više. Zasluženo su tu gdje jesu, mi smo tu gdje jesmo. Ne zamaramo se kalkulacijama. Nastojimo se pripremiti da odigramo dobru utakmicu. Puno ljudi, pun stadion, izvanredan teren, naš je fokus na nogometu da pokušamo našim navijačima pokazati da smo dobri i ozbiljni i da ih pokušamo pobijediti. Trener Bišćan je jako jasan. Njegove ekipe su jako disciplinirane i organizirane. On svakoj ekipi daje pobjednički mentalitet. Kao igrač i kao trener je pobjednik. Očekujem Dinamo koji će doći pobijediti. Znamo se dugo, sigurno će napraviti sve da bi pobijedili. Možete očekivati Hajduk kakav će znati što radi. Nastojat ćemo iskoristiti svoje momente. Ključno je da igramo za šanse, golove i asiste. Pripremamo se za pobijedu, kazao je trener Hajduka Ivan Leko, koji je doživio težak poraz (0:4) u Maksimiru:

- To mi je najgori poraz ikad, nadam se da neće biti gorih. Bilo nam je teško, ali u životu treba gledati naprijed, koristiti lekcije da bi u budućnosti bio bolji. Nadamo se da će biti puno drugačija utakmica. Svaka utakmica ima svoju priču. Nastojiš naučiti iz svega, nekad moraš iz svojih grešaka. Nadam se da ćemo biti puno ozbiljniji i da ćemo iskoristiti momente kada budemo dominirali, a kada Dinamo bude dominirao da ćemo biti stabilni u obrani, govori Leko.

Kakva je situacija u momčadi?

- Luka Vušković ne može igrati, vratio se iz Švicarske nespreman. Neki igrači su se vratili. Imamo dugo internih problema. Lijepo smo trenirali s ovima koji su tu. Vidim dobar fokus i motivaciju kod igrača. Velike utakmice su za velike igrače, velike momčadi. Sve je tu da bi se odigrala dobra utakmica. Imat ćemo dovoljno igrača i kvalitete da bismo pobijedili. Ovo nije obična utakmica. Laganje samog sebe se govoriti da je ova utakmica ista kao i svaka druga. Ali, u pripremi utakmice nastojiš se baviti nogometom. Ključno je 11 na 11 na terenu. Nastojimo biti mirni, a pumpanje guma o bitnosti je nepotrebno. Treba biti miran.

Kažu navijači neka igra Livaja i deset 'tića' iz Ženeve?

- Bio bih najsretniji da igraju svi koji su prošli omladinski pogon. Imao sam sreću da sam došao od pretpionira do seniora. Kada se pogleda par mjeseci unnazad, ne znam kada ih je više dobilo priliku. Nije bilo pritiska, svaki od njih je priliku zaslužio kvalitetom, borbenošću. Na nama je pokušati napraviti najbolju ekipu. Koliko će biti domaćih i stranaca, starih i mladih, manje je bitno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.