Ivan Leko: Nakon dva poraza, čovjek bi bio lud da ne razmišlja o promjenama

Petak, 10. veljače 2023. 11:24 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko
Ivan Leko

 Nakon dva uzastopna poraza pred Hajdukom je gostovanje u Varaždinu u subotu (15 sati).

- Situacija sigurno može biti bolja. Kada izgubiš dva puta zaredom, u klubu kao što je Hajduk to se ne događa često. Rezultati utječu na samopouzdanje, energiju... Nastojali smo tjedan iskoristiti za komunikaciju, analizu i rad na terenu, da se popravimo. Ima puno stvari što moramo popraviti. Toga smo svi svjesni. To što smo pružili zadnju utakmicu, pogotovo drugo poluvrijeme mora biti puno bolje. Imamo par ozljeda. Izvan stroja su Sahiti, Borevković i Kalik. U srijedu smo imali utakmicu juniora, imali smo par momaka koji su igrali što je dobro, dobar rezultat, za klub, za naš nogomet, rekao je trener Hajduka Ivan Leko.

Jeste li razmišljali o promjeni sustava?

- Nitko ne voli pobijediti više od mene i nitko nakon poraza ne pati više od mene. Nakon dva poraza čovjek bi bio lud da ne razmišlja o promjenama. Hajduk mora igrati nogomet u skladu svog status, kulture, tradicije. Hrabro, respekt suparniku, ali vjera u sebe, to je Hajduk kakav sam gledao. Ja sam za Hajduk koji ne kalkulira, koji dominira. Je li to naivno vrijeme će pokazati.

U Varaždinu igraju bivši hajdukovci?

- Teklić i Šego su među tri-četiri najbolja igrača. Lijepo je vidjeti naše momke da rade razliku. Šteta što su u drugom klubu. U Varaždinu su uvijek po tradiciji voljeli igrati nogomet. Imaju dobru energiju, agresivni su. Ekipa su koju je lijepo vidjeti.

Kako ste doživjeli prolazak Marseillea protiv PSG-a? Jeste li se čuli s Igorom Tudorom?

- Čuli smo se. On je vjerovao da imaju šanse. Jako mi je drago radi prijatelja da radi izvanredan posao.

Što radi sportski direktor Mindaugas Nikoličius, događa li se nešto?

- Komunikacija od prvog dana je jako dobra. Radimo zajedno s istim ciljem da budemo bolji. Mi bi htjeli kvalitetu poviše kvantitete. Ne želimo dovoditi da bi dovodili. Niko je non-stop s nama. Sve znamo, koje pozicije, nema tajni. Činjenica je da smo svi očekivali da će biti malo drugačije. To je tako, prihvatiš i nastojiš dati sve od sebe.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.