Ivan Leko: Ili Livaju kazni deset utakmica, ili ga nemoj kazniti!

Petak, 14. srpnja 2023. 14:47 Napisao/la  T. B.
Odjidja-Ofoe i Ivan Leko
Odjidja-Ofoe i Ivan Leko Foto: HNK Hajduk/Facebook

Utakmicom Superkupa u Maksimiru između Dinama i Hajduka (subota, 20 sati) počinje nova nogometna sezona u koju Hajduk kreće s petoricom novih igrača:

- Mislim da je svih pet igrača potrebno, znali smo koje profile tražimo. Jako sam zadovoljan njihovim dolaskom. Šteta što nisu došli ranije. S vremenom će se pokazati tko je prinova, pojačanje, a tko je promašaj. Postoje igrači koji u jednom klubu igraju sjajno, a u drugom se ne snađu. Ako trojica budu pojačanja, to će biti dobro, rekao je trener Hajduka Ivan Leko,

Računate li se na Luku Vuškovića?

- On je igrač pod ugovorom. Dijete je od 16 godina kojeg treba paziti i čuvati. Ogroman talent i potencijal. Kroz dnevnu i tjednu priču treba vidjeti što će se događati. Priče oko transfera nisu u mojoj domeni.

Superkup?

- Svi smo motivirani za svaki trening, svaku prijateljsku utakmicu. Superkup donosi trofej. Svaka utakmica može imati ogroman utjecaj. Pripremamo se, nastojimo igrati što bolje i pokušati pobijediti.

Je li Odjidja-Ofoe bio vaša želja i gdje ga vidite?

- On je bio želja kluba. Pričao sam s predsjednikom i sportskim direktorom. Da mi je netko prije dva mjeseca rekao da će doći u HNL rekao bih mu da je lud. Bio je uvijek lider, kapetan svojih momčadi. Puno je utakmica odigrao u Ligi prvaka. On je centralni vezni, trebao bi nam puno dati s kvalitetom i karakterom. Na nama je da ga što prije dovedemo na fizički i psihički nivo spremnosti.

Kako gledate na Dinamo?

- Različiti smo. Mijenjali smo puno. Zanima me kako ćemo odgovoriti na terenu.

Kako protiv Dinama bez Livaje?

- Šteta. Dobio je jednu utakmicu. Ili ga kazni deset ili ga nemoj kazniti. Šteta za utakmicu. On je i karakter i kvaliteta. Znamo već par tjedana da ga nema. To je šansa i za druge igrače i da vidimo jačinu kolektiva.

Je li Hajduk spreman biti prvak?

- Pratim Hajduka dugo. Poznate su naše ljetne priče. Ne trebam nikome govoriti koliko bih želio i htio, kolika je moja ljubav. Ovaj put bih se ostavio priče, možda nam to okrene sreću.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.