Ivan Leko: Gorica je ubila Rijeku, koja pola sata nije izašla sa svoje polovice!

Petak, 17. veljače 2023. 10:55 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko: Gorica je ubila Rijeku, koja pola sata nije  izašla sa svoje polovice!
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Uoči utakmice protiv Gorice, trener Hajduka u najavi utakmice rekao je sljedeće:

- Sigurno su ovakve utakmice najteže. To je jako opasna utakmica. Ekipa koja je zadnja, koju rezultat nije pomazio, a to može stvoriti osjećaj da će biti lako. Oni nisu lošiji od drugih. Stisli su Rijeku u drugom poluvremenu. "Ubili" su Rijeku, koja pola sata nija mogla izaći sa svoje polovice. Ekipa su koja ima agresiju, snagu, vertikalnost. Zašto ih rezultat nije pomazio to je pitanje za nekog drugog. Mi ćemo nastojati igrati nogomet. Kad navijamo, to je teško. Imamo puno stvari za napraviti da budu bolje, kazao je Ivan Leko.

- Atmosfera nakon pobjede u Varaždinu je bolja, ali to nas ne smije zavarati. Zbog ozljeda nema Kalika, Borevkovića i Sahitija, govori Leko.

Kakav je Anello?

- On je krilo. Većinom je igrao na lijevom krilu. U ovom trenutku je 'no name'. Mali Rokas je do prije dva mjeseca igrao u Solinu, a sada se priča o Manchester Cityju i Liverpoolu. Nadam se da je takav scenarij moguć i za njega.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

- Kada uđem u klub ujutro u 8, a izađem popodne jako sam zadovoljan kada vidim koliko ljudi radi. Doveli smo 3-4 igrača, može to i bolje, ali situacija je takva. Ovo što imamo je dovoljno dobro za dobiti bilo koga. Ne mogu reći ovo je ludilo, ali idemo svi zajedno dalje. Otišlo je 8-9 igrača, došla su 3-4.

Razmišljaju li igrači o Dinamu i Osijeku?

- Mi smo od četiri utakmice dvije izgubili. Išli smo u Varaždin pod velikim pritiskom. Fokus je na nama. Imamo lekciju iz Varaždina. Jako smo svjesni da je ogroman posao ispred nas, da moramo biti sto posto u disciplini, taktici, fazi napada... Srećom, nisam osjetio da misli lete negdje. U ovom trenutku mi ne možemo sa 70% s nikim igrati.

U kakvom je stanju Nikola Kalinić?

- Nitko sretniji od mene da Nikola može igrati 90 minuta na ozbiljnom europskom nivou. Jako je motiviran, ali sigurno nije za 90 minuta. On je primjer za sve druge, mlađe. Dođe prvi, ode zadnji.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.