Ivan Ivančić, trener AK-a Zagreb: Zdravko Mamić je moj rođak, ali u mom selu svi navijaju za Hajduk

Petak, 22. veljače 2013. 16:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Najdraža mi je pobjeda (6:1) Hajduka nad Partizanom na stadionu JNA, gledao sam je zajedno s Matom Parlovom, najboljim sportašem Jugoslavije i Hrvatske svih vremena, rekao je Ivančić

Na Poljud je svratio Ivan Ivančić, legendarni bacač kugle i dojučerašnji trener zlatne bacačice diska sa Olimpijskih igara u Londonu Sandre Perković. Danas je trener mladih bacača u AK-u Dinamo Zagreb:

- Dolazio sam kao dječak iz rodne Grabovice pored Duvna gledati Hajduk na Starom placu. Rođen sam 1937. godine, ne mogu zaboraviti 1950. godinu, kada je Hajduk bez poraza osvojio prvenstvo bivše države. Živio sam 30 godina u Beogradu, gledao sam utakmice bijelih kada sam god mogao. Najdraža mi je pobjeda Hajduka nad Partizanom na stadionu JNA kada su deklasirali domaćine rezultatom 6:1, gledao sam je zajedno s Matom Parlovom, najboljim sportašem Jugoslavije i Hrvatske svih vremena, rekao je Ivančić.

Na dar je dobio Hajdukov dres sa brojem 37.

- To je moj sretan broj. Nitko u mom rodnom selu nije smio navijati za neki drugi klub osim za Hajduk. Ako je bilo nekoga tko je navijao za neki drugi klub, morao je napustiti selo, kaže Ivančić.

Iako je trener u AK-u Dinamo Zagreb, ne krije svoju ljubav prema Hajduku:

- Zarađujem za kruh u AK Dinamo, Zdravko Mamić je moj rođak, ali Hajduk je Hajduk. Ne mogu opisati koliko je Mamić dobar čovjek, da nema njega AK Dinamo bi odavno propao, on nam je glavni sponzor, zaključio je Ivančić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.