Igor Tudor: Svjestan sam da sam prvi koji će letjeti iz kluba ako ne bude rezultata

Utorak, 07. siječnja 2014. 14:23 Napisao/la  Ivan Jelić

O Gabriću mogu reći sve najbolje, želim mu puno sreće u daljnjem njegovom radu. Odlučio sam za promjenu i dovođenje Rogića samo zbog toga da Hajduk bude još bolji, kaže Tudor

Trener Hajduka Igor Tudor obavio je u utorak prozivku igrača za proljetni dio sezone, na popisu su 29 igrača i 4 vratara. Sa prozivke je izostao stoper Milović, koji je bolestan. Na prozivci su bili vratari Kalinić, Stipica, Grbić, Tomić, te Vršajević, Mikanović, Bašić, Maloča, Nižić, Milić, Jonjić, Jozinović, Lučić, Pašalić, Sušić, Anđelković, Bradarić, Andrijašević, Kušeta, Kovačić, Zoungrana, Kouassi, Bencun, Bukva, Iluridze, Caktaš, Tomičić, Mujan, Basha, Maloku, Maglica i Kiš.

- Zacrtani cilj je izlazak na europsku scenu naredne sezone, stoga od igrača tražimo maksimalnu ozbiljnost od prvog treninga. Pokušati ćemo dovesti nekog igrača, a želja nam je da pokušamo prodati nekog iz postojećeg igračkog kadra. Do odlaska na pripreme u Tursku, gdje će momčad otputovati 20. siječnja, definirat ćemo igrački kadar. Tražimo napadača, ali sigurno je da nećemo srljati. Obavili smo razgovore s nekolicinom igrača, kazao je sporstki direktor Goran Vučević.

Trener Tudor je potom pojasnio :

- Naš nogomet nije na onoj profesionalnoj razini kakva je na Zapadu. Moja je želja na pripreme povesti 23 igrača i 3 vratara, ali kod nas ponekad ne možete ostvariti svoje želje.

Hajduk ima svoj put, zadovoljan sam do sada odrađenim poslom. Imamo jednu prepoznatljivost, stil igre, kazao je Tudor.

Jedino novo lice za sada je trener vratara, umjesto Tončija Gabrića ubuduće će brigu o čuvarima mreže voditi Tomislav Rogić:

- Što se tiče promjene trenera vratara u stručnom stožeru kazat ću sljedeće: o Gabriću mogu reći sve najbolje, želim mu puno sreće u daljnjem njegovom radu. Odlučio sam za promjenu i dovođenje Rogića samo zbog toga da Hajduk bude još bolji. Rogić je jedan od najboljih trenera vratara ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Nije to samo moje mišljenje, tako misle mnogi ljudi koji se razumiju u problematiku. Svjestan sam da sam prvi koji će letjeti iz kluba ako ne bude rezultata, preuzeo sam svu odgovornost na sebe i stoga odlučujem tko će biti u mom stručnom stožeru, zaključio je Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.