Igor Tudor: Mnogi misle da su Salzburg i Feyenoord prosječne momčadi

Petak, 07. studenog 2014. 15:04 Napisao/la  Ivan Jelić

Dinamo i Rijeka ulažu novac, no Red Bull Salzburg i Feyenoord ulažu godinama puno više novaca nego što to ulažu naši klubovi, kaže trener Hajduka Igor Tudor o nastupima Dinama i Rijeke 


Nogometaši Hajduka u subotu protiv Osijeka odrađuju drugu utakmicu bez gledatelja na Poljudu. Prva je odigrana protiv Lokomotive i završila je 2:2.

- Nastavlja se tužna situacija, igranje bez gledatelja. Donekle je dobra stvar što nam je ovo zadnji susret bez navijača. Vjerujem da će moji igrači biti pod manjim stresom nego što su to bili u srazu sa Lokomotivom, kada su poslije utakmice priznali da im je bilo teško igrati bez podrške sa tribina. To ne bih poželio nikome. U kontinuitetu se borim s kartonima, ozljedama i nizom drugih problema. Uspijevamo nekako napraviti "kemiju" da to izgleda dobro. Posljednje pobjede unijeli su dozu samopouzdanja kod igrača, oni koji dobiju priliku u srazu sa Osječanima vjerujem da će ispuniti očekivanja, kazao je trener Igor Tudor.

Zanimalo je novinare kako je Tudor vidio nastupe Dinama i Rijeke u Europskoj ligi:

- Gledao sam obje utakmice, komentirat ću ih na razini klubova. Smatram da javnost nedovoljno cijeni kvalitetu momčadi koje obično ne gledamo utorkom i srijedom. Priča se samo o Bayernu, Real Madridu, Barceloni... Mnogi misle da su Red Bull Salzburg i Feyenoord prosječne momčadi, a radi se o jako kvalitetnim, ozbiljnim i pravim profesionalnim ekipama sa nizom vrhunskih igrača. Dinamo i Rijeka ulažu novac, no Red Bull i Feyenoord ulažu godinama puno više novaca nego što to ulažu naši klubovi. Stoga treba objektivno sagledati cijelu situaciju, kaže Tudor.

Nakon reprezentativne pauze Hajduk gostuje u Maksimiru kod Dinama:

- Nisam u utakmici protiv Salzburga vidio ništa što ranije nisam znao o Dinamu, govori Tudor.


Izbornik Niko Kovač za prijateljski dvoboj s Argentinom te kvalifikacijski sraz sa Italijom pozvao je iz Hajduka samo vratara Kalinića:

- Ne mogu biti objektivan ako iznesem svoje mišljenje, mnogi to mogu protumačiti kao neku vrsta pritiska na zbornika Niku Kovača. On ionako od prvog dana radi pod pritiskom. Niko radi dobro, pošten je momak, radi najbolje kako zna. Da mu ja savjetujem kojeg našeg igrača da uzme, ne bi bilo korektno, zaključuje Tudor.