Igor Tudor: Kada se oporave ozlijeđeni igrači i stignu pojačanja, gledat ćete drugačiji Hajduk

Srijeda, 30. srpnja 2014. 18:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Topčagić i Konisbajev su njihovi najbolji i najopasniji napadači, tu je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač, kaže Tudor

Hajduk u kazahstanskom gradu Karagandy  u četvrtak igra prvu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv domaćeg Šahtera. Splićani su na daleki put krenuli već u utorak ujutro, trener Igor Tudor na put je poveo 18 igrača  među kojima su 3 vratara. Za ovu utakmicu ne može računati na ozlijeđene Vršajevića, Maglicu, Sušića, Abduholikova,  upitan je nastup Milovića i nespremnog Joa:

- Gledali smo nekoliko na kazetama nekoliko utakmica Šahtera, čvrsta su momčad. Prošle sezone igrali su Europsku ligu, radi se momčadi koja ima glavu i rep. Čeka nas teško gostovanje ne samo zbog dugog puta nego zbog specifičnog trenutka u kojem se momčad nalazi nakon loših rezultata utakmica protiv Istre 1961 i Rijeke. Ove utakmice su za hrabre, uvjeren sam da su moji momci takvi. Šahter  je momčad koja ima  čvrsti blok, igru baziraju na organiziranoj obrani a u napadu što učine, imaju pojedince koji mogu sami riješiti susret.  Topčagić i Konisbajev su njihovi najbolji i najopasniji napadači, tu je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Pokrivač. Teško je ocjenjivati njihovu kvalitetu u odnosu na kvalitetu domaće lige, ali ne može igrati Europsku ligu momčad koja je posjeduje igračku kvalitetu. U posljednjih12 utakmica na svom travnjaku nisu doživjeli poraz, kaže Tudor koji se osvrnuo na trenutačnu situaciju na Poljudu:

- Situacija u Hajduku je takva kakva je, u odnosu na prošlu sezonu nedostaje nam 5-6 standardnih igrača koji su bili okosnica momčadi. Uvjeren sam da ćemo sa kadrom kojeg imamo biti pravi u srazu sa Šahterom.  Kada nam se ozlijeđeni igrači oporave i kada nam dođu 3-4 pojačanja, onda  će to biti drugi Hajduk, kaže Tudor.