Hari Vukas: Ne treba niti govoriti koliko Hajduku znači igranje u Europi

Subota, 25. travnja 2015. 15:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Nije igračima nimalo lako, treba im jedan dobar rezultat. Vjerujem da nam navijači neće okrenuti leđa, govori Vukas


Turbulentan je tjedan iza Hajduka. Nakon poraza (0:1) u polufinalu Kupa Hrvatske od Splita trener Goran Vučević dao je ostavku, dok su predsjednik Marin Brbić i članovi Nadzornog odbora razmišljali o podnošenju ostavki iz moralnih razloga, ali ih je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar u tome spriječio budući da za dva mjeseca svima ističe mandat. Umjesto Vučevića na klupu je vraćen Hari Vukas, koji je bio pomoćnik Igoru Tudoru da bi nakon njegova odlaska tri utakmice samostalno vodio momčad. Vukas je bio asistent Stanku Poklepoviću što znači da ima kontinuitet.

Splićani gostuju u nedjelju u Koprivnici, gdje ih čeka dvoboj sa Slaven Belupom koji odlično igra u nastavku sezone. Na otvaranju proljetnog dijela Hajduk je na Poljudu upravo pod vodstvom Harija Vukasa pobijedio Belupo rezultatom 2:1. Sada je za bijele situacija puno teža, to prije što trener Vukas ne može računati na kažnjenog Vršajevića, požutjelog Milovića, ozlijeđene Kalinića, Gotala, Maglicu, Nižića... Navodno su neki igrači više uvrijeđeni nego ozlijeđeni...

- Ne vjerujem u takve priče! Svjesni smo važnosti utakmice protiv Belupa, eventualnom pobjedom uključili bismo se u borbu za plasman u Europsku ligu. S druge strane želimo prekinuti nisku neuspješnih igara i rezultata. Ne treba niti govoriti koliko Hajduku znači igranje u Europi, govori Vukas koji mora igračima vratiti samopuzdanje:

- Nije igračima nimalo lako, treba im jedan dobar rezultat. Vjerujem da nam navijači neće okrenuti leđa, ali i svi oni koji vole klub. Sada kada je njihova podrška najvažnija, zaključuje Vukas.

Najvjerojatniji sastav: Grbić, Mikanović, Maloča, Bosančić, Jozinović, Mezga, Vuković, Sušić, Caktaš, Vlašić, Milevskyi

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.