PRVA HNL

Slavio kao da je pobijedio Barcelonu

Nedjelja, 06. listopada 2019. 14:56 Napisao/la  Toni Bilić

Damiru Buriću pao teret s leđa

Damir Burić
Damir Burić

 

Hajduk je poslije neodlučnog ishoda u 10. kolu sa Istrom 1961 u Puli na stadionu Aldo Drosina, točnije, nakon slabe igre koju je prezentirao posebice u drugom dijelu toga ogleda, s mnogo straha i čekao utakmicu protiv Varaždina.

Splićani su slavili protiv nemoćnih Varaždinaca, pobjeda je mogla biti uvjerljivija da su Caktaš, Jairo... bili prisebniji u situacijama u kojima je bilo teže promašiti nego pogoditi mrežu.

Treneru Damir Burić nakon nove šeste uzastopne pobjede pred svojim navijačima, svrstao se rame uz rame sa Stankom Poklepovićem i Lukom Bonačićem koji su također ostvarili nizove od šest uzastopnih domaćih prvenstvenih pobjeda,

Buriću je pao teret s leđa, neuspjeh u srazu sa Puljanima destabilizirao je stručni stožer, igrače, unio je ogromnu dozu nervoze u svlačionicu.

Mediji nisu štedjeli Burića, koji je na presici uoči dvoboja sa Varaždinom između ostalog kazao:

- Nas kritike jačaju, pogotovo mene. Ja sam najjači, imam puno iskustva...

Ne treba čuditi da je pobjedu nad Varaždinom proslavio kao da je pobjedio Barcelonu!

Kada se pobjedi, igra je manje bitna, pišu se tri boda što je najvažnije.

Međutim, ne možemo se oteti dojmu da Burić baš ne voli napadače.

Naime na klupi za pričuve tijekom utakmice protiv Varaždina imao je tri napadača koji su dovedeni da tresu protivničke mreze, Edouka, Jakoliša i Bulosa.

Na predstavljanju Edouk je najavio da će zabiti najmnaje 18 golova u sezoni, Jakoliš je protiv Istre 1961 pokazao da se na njega treba najozbiljnije računati, dok je Bulos stigao kao strijelac koji je bijelima itekako potreban.

Burić je koristio samo Edouka kojega je na travnjak poslao od 73. minute dok su Jakoliš i Bulos cijeli susret odgledali s klupe za pričuve.

I dok za Peruanca hrvatskih korijena možem naći opravdanje zbog kojega ne igra, tek je počeo trenirati, nije jasno zašto je Jakoliš bio samo gledatelj nakon što je dobro odigrao u Puli.

Domaćin je stvorio mnogo prilika, realizirao je samo dvije...

Dovoljno da i nakon 11. kola vodi na prvenstvenoj tablici, ali igre koje prezentira momčad na travnjaku daleko su od očekivanih.

Stoga ne treba čuditi da Burić je pobjedu nad Varaždinom slavio kao da je pobjedio Barcelonu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.