EUROPSKA LIGA

Hajduk prošao Skonto, 2. kolovoza stiže Inter

Četvrtak, 26. srpnja 2012. 22:35 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola: Skonto - Hajduk 1:0. Nepotrebni gol u sudačkoj nadoknadi nije ugrozio prolaz Splićana

 

SKONTO – HAJDUK 1:0

Uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige: Skonto - Hajduk 1:0 (0:0). Stadion Skonta. Gledatelja: 2000. Sudac: Libor Kovařik (Češka). Strijelac: 1:0 Sinelnikovs (90'). Žuti kartoni: Rode, Šabala, Maksimenko, Kukanos (Skonto), Maloča, Maglica (Hajduk).

SKONTO: Malins, Rode, Savčenkovs, Ibragimov, Mingazov, Fertovs, Šabala, Segundo (od 87. Sinelnikovs), Maksimenko, Labukas (od 61. Blanks), Kukanos

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Maloča, Milović, Stojanović, Radošević, Luštica, Oremuš (od 90. Tomaš), Caktaš (od 77. Vuković), Vukušič, Maglica (od 61. Ozobić)

Nogometaši Hajduka nagradili su se plasmanom u 3. pretkolo Europske lige gdje će se suprotstaviti talijanskom Interu. Utakmicu kakvu u svojim mladim karijerama još nisu odigrali, osigurali su bez većih stresova jer Skonto nije imao niti jedan adut kojim bi mogao ugroziti prednost koju su Splićani stvorili na Poljudu prije tjedana dana.

I sve bi prošlo bezbolno da u trećoj minuti sudačke nadoknade Hajduk nije primio potpuno nepotreban pogodak koji nije bio dovoljan domaćinu budući da je Hajduk u Rigu stigao s 2:0 iz prve utakmice. Mingazov je nakon duplog pasa ušao u kazneni prostor Hajduka i poslužio potpuno samog Sinelnikovsa koji je svladao nemoćnog Blaževića.  Značilo je to dvije minute panike u obrani Hajduka i nekoliko stihijskih pokušaja Skonta do posljednjeg zvižduka češkog suca. Ipak, prolaz Splićana nije bio ugrožen i slavni Inter postaje tema razgovora u Splitu. Obzirom da je i u Rigu stiglo nekoliko stotina pripadnika Torcide, jasno je da će ova mlada momčad u kolovozu doživjeti prepuni Poljud.

Početak utakmice protekao je u opreznoj igri pri čemu su obje momčadi radije ostajale s igračima iza lopte. Gotovo 15 minuta niti jedna momčad nije se približila golu protivnika. Onda je u 13. minuti Vukušić nepreciznim udarcem s 20 metara najavio veliku priliku za Hajduk. U 16. minuti Hajduk je trebao povesti. Oremuš je proigrao Vukušića u prostor na desnoj strani šesnaesterca, Vukušić je vratio oštru loptu pred gol za Oremuša koji je bio prekratak, no u naletu je bio Caktaš koji je pucao pod vratnicu i dao priliku vrataru Malinsu da se istakne odličnom obranom.

U 20. i 22. minuti intervenirao je Blažević kada je oštre ubačaje iz slobodnog udarca boksao u gužvi koja se stvorila u petercu. Prave opasnosti po Hajduk nije bilo.  Oremuš je u 27. minuti nekoliko puta izmiješao svog čuvara na lijevoj strani domaće obrane, no kada je trebao uslijediti točan ubačaj, Oremuš je pucao iz gotovo mrtvog kuta. Njegov udarac nije stvorio probleme domaćem vrataru. U nadoknadi prvog poluvremena ponovno je Oremuš bio neuhvatljiv u driblinzima. Prošao je kroz sredinu terena, lažnjakom izbacio igrača Skonta i lijevom nogom pokušao pogoditi suprotni kut gola, no i ovaj njegov ogled s Malinsom dobio je domaći vratar.

U prvom poluvremenu niti jedna ekipa nije pokazala preveliku želju da ugrozi gol protivnika. Hajduku je sigurnost davala zaliha iz prve utakmice, dok Skonto nije mogao više. Jedino po čemu su se Letonci istaknuli jest nekoliko nepotrebnih i grubih prekršaja za koje su u inače potpuno mirnoj utakmici zaradili tri žuta kartona.

Drugo poluvrijeme je otvoreno velikom prilikom domaćina. U 46. minuti Labukas je nakon naizgled bezopasnog ubacivanja s lijeve strane ostao sam na 5 metara od gola, primio loptu i pucao iz okreta, no preslabo za dobro postavljenog Blaževića. Ostala bi to jedina iole ozbiljnija prilika u drugom poluvremenu koje bi proteklo u potpunoj letargiji da Hajduk nije primio nepotreban pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.