Hajduk u Vinkovce otputovao bez pola momčadi, Joan Carrillo opet kalkulira

Subota, 29. srpnja 2017. 19:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Ono što znam je da imam na klupi igrače koji znaju način razmišljanja i našu igru, kaže trener Hajduka


Hajduka u nedjelju u 19 sati čeka gostujuća utakmica protiv Cibalije.

Između dvije utakmice protiv Brondbyja, Hajdukovci igraju  protiv momčadi koja je opterećena svojim problemima. Cibalia muku muči sa financijama, iz dana u dan bilježe odlaske igrače, no Joan Carrillo je oprezan.

- Ne smijemo zaspati, baš sam u Vinkovcima debitirao na klupi Hajduka. Znamo da nas čeka opasna utakmica, razgovarao sam sa igračima da bi ih sjetio tog susreta. Jako nam je bilo teško, imaju dobru tranziciju, tako smo lani i primili gol, onda su se zatvorili i teško smo slavili. Upozorili smo igrače, ova tri boda su jako važna, trebat ćemo biti jako koncentrirani. Svaku grešku ćemo skupo platiti, znamo važnost i opasnost. To je njihova prva domaća utakmica. Sigurno će intenzitet biti na visokom nivou. Igrači Cibalije znaju što je biti u problemima i sigurno će učiniti sve da dođu do bodova. Jako je važno da razmišljamo o sadašnjosti, a to je Cibalia, rekao je u opširnom vodu Joan Carrillo.

Carrillo ne može računati na Grbića, Bašića, Tudora, Ercega, Futacsa i Lopeza, a možda se u zadnji čas odluči odmoriti i još pokojeg igrača:

- Promjena će biti, barem četiri. Momčad je dobro, igrači su uvjereni u naš rad. Moja ekipa je u Danskoj pokazala dobru sliku i shvatili su da nas u nijednom momentu nisu iznenadili. To je najbolji dokaz da rade dobro. Prvih 90 minuta na njihovom terenu je pozitivno.

Zašto oklijevate sa izmjenama za vrijeme utakmice?
 
- Mislim da je to vaš dojam, jednostavno imam svoju viziju. Rezultati to pokazuju.

Ima li stvari sa kojima niste zadovoljni, hoće li biti pojačanja?

- Znali smo da nas čeka bitka na dvije fronte. Ima situacija koje ne možemo kontrolirati, mislim na ozljede. Ako izađu na vidjelo neke ozljede, drugi igrači moraju doći na njihovo mjesto. Zadovoljan sam s igračima i njihovim fizičkim stanjem.

Dojam je da Hajduku nedostaje jedna prava desetka, playmaker?

- Može biti, iako ne igram 4-2-3-1 sa samo jednom desetkom. Volim igrati sa dvije desetke. Pomicanje linija napraviti sa dvoje igrača. Poštujem vaše mišljenje, ali u samo našoj igri nam fali nekih stvari. Ne možemo igrati kao Brondby sa jednom polušpicom. Ono što je jasno da možemo biti bolji u ofenzivnoj liniji. Ekipa dolazi pred gol u dosta slučajeva i ima dosta šansi. Ali, ono što je bitno nismo igrali na našem terenu do sada, a samo na jednoj nismo zabili. A to je bilo u Danskoj, imali smo jednako udaraca, oprostite, jedan više nego Brondby.
 
Nakon Cibalije vas čeka Brondby pa Dinamo?

- Za sva natjecanja je bitno da idemo korak po korak. Kada bude gotova ta utakmica, sljedeća utakmica je totalno drukčija. Brondby je različiti nivo od Cibalije i Dinama. Ono što znam je da imam na klupi igrače koji znaju način razmišljanja i našu igru. Ne samo da znaju, nego su uvjereni da radimo dobro.

Nakon kiksa u Zaprešiću nemate pravo na krivi korak u Vinkovcima?

- Mi ćemo sve raditi da bismo pobijedili, to je naš cilj otkad smo se sreli prvi dan. Jednostavno, ako igramo protiv Solina trebamo pobijediti, protiv Makarske isto... Nogomet je igra u kojoj se događaju različite greške. Kada smo završili sa Interom bili smo svi razočarani. Vodili smo 2:0 i iz dvije greške oni su se vratili. Više smo bili razočarani jer je ekipa imala dosta prilika. Taj sami aspekt nas je učinio da budemo još ljući, ako igraš na gostujućem terenu i vodiš 2:0, a na kraju ne pobijediš osjećaš se loše, zaključio je Carrillo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.