Hajduk u utorak brani drugo mjesto, najmanja posjeta u zadnjih desetak godina

Nedjelja, 28. lipnja 2020. 13:09 Napisao/la  Toni Bilić

Hajduk trenutačno drugi zahvaljujući rezultatima Lokomotive, Rijeke, Osijeka i promašenom penalu Lime u 90. minuti

Eduok strijelac protiv Slavena Belupa
Eduok strijelac protiv Slavena Belupa

Hajduk je odigrao još jednu u nizu loših utakmica, na kraju je ipak uspio osvojiti sva tri boda protiv Slaven Belupa, koji je na poljudski travnjak istrčao bez nekolicine standarnih igrača.

Istina, i Igor Tudor je bio bez nekih važnih igrača, no trener Hajduka ima puno veći igrački roster od trenera Slavena Belupa koji je na klupi za pričuve imao samo pet igrača.

Poslije utakmice pamtit će se tri stvari: bijeli su osvojili tri boda, vratili su navijači na tribine, Brazilac Lima Cruz Mateus nije realizirao jedanaesterac za goste u 90. minuti!

Krenut ćemo redom.

Hajduk je osvojio tri boda, igra koju su prezentirali igrači je za zaborav. Ništa novo!

Navijači su se napokon vratili na tribine, bilo ih je 4.523!

Nije razlog najmanje posjete u posljednjih desetak godina COVID–19, navijači su razočarani onim  što momčad prezentira pod Tudorovim vodstvom.

Gosti su propustili penal u posljednjim minuta regularnog dijela susreta, Lima je promašio cijeli gol.

Tako su domaćini stigli do važne pobjede u borbi za drugu poziciju na kojoj se trenutno nalaze.

Zahvaljujući promašenom penalu Lime, kiksu Lokomotive koja je u Puli odigrala bez golova, porazu Rijeke kod kuće od Gorice i remiju Dinama i Osijeka,  Hajduk je dospio na drugo mjesto.

Točnije, trener Igor Tudor preživio je smjenu, jer da nije pobijedio Slaven Belupo, ne vjerujemo da bi da predsjednik Brbić, savjetnik Stanić i sportski direktor Kepčija mogli obraniti njegovu poziciju pred navijačima.

Jedinu doneklu svjetlu točku moglo se vidjeti na kraju utakmice.

Tudor je dao priliku "Hajdukovim tićima", domaćini su kraj još jedne slabe utakmice dočekali sa Vuškovićem, Brnićem, Blagaićem, Krekovićem i Čuićem na zelenom travnjaku.

Takvu orijentaciju treba podržati!

O samoj utakmici nema se nešto posebno napisati, već u utorak Hajduk gostuje kod Gorice.

U prvom dijelu sezone u roku od tri dana izgubili su dva puta od domaćina.

Naprije u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, potom u prvenstvenom ogledu.

Gorica je na Rujevici pobijedila (2:1) Rijeku i tako pomogla Hajduku, momčad iz Velike Gorice sigurno će učiniti sve da po treći puta bude bolja od bijelih.

Domaćima je to prilika da se revaširaju za visoki poraz (0:6) na Poljud, nakon te utakmice smjenjen je trener Sergije Jakirević.

Zbog tri žuta kartona ne igraju kapetan Caktaš i stoper Dimitrov.

Za bijele će veliki hendikep biti izostanak Caktaša, koji se na posljednjih pet utakmica šest puta upisao u listu strijelaca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.