Hajduk slavi 103. rođendan, Igor Tudor: Nekad je bila velika stvar potpisati ugovor i zaigrati

Četvrtak, 13. veljače 2014. 13:32 Napisao/la  Ivan Jelić

- Pamtim prekrasne uspomene. Tako je bilo u moja vremena, a čini mi se da danas nije, što me žalosti i rastužuje, rekao je trener Hajduka

Nogometaši Hajduka u petak će od 18 sati u utakmici 22. kola MAXtv Prve lige dočekati Hrvatski dragovoljac.

- Raspoloženje u momčadi je odlično, kao što to obično bude nakon pobjede. Govorio sam nakon prošle utakmice o višestrukoj važnosti, a jedan od razloga je bio dobra, pozitivna atmosfera. Pobjede donose nove pobjede, a iskustvo koje imamo do sada nam govori da u svaku utakmicu moramo ići sto posto jer za nas nema laganog protivnika, rekao je Igor Tudor na konferenciji za novinare.

Proslava rođendana
Hajduk je proslavu 103. rođendana otvorio misom u crkvi sv. Ante na Poljudu za preminule nogometaše, djelatnike i članove kluba. Nakon toga je delegacija "bijelih" položila vijenac na Hajdukovu grobnicu na splitskom Lovrincu, te na grobnice osnivača i obnovitelja Hajdukove omladinske škole Luke Kaliterne i Ante Mladinića, a zatim i najtrofejnijeg trenera Tomislava Ivića. Čelnici Hajduka zatim su položili vijence na Poljudu, odnosno na spomen-ploču koja se nalazi na sjevernoj tribini posvećenu svim navijačima, posebno članovima Torcide, poginulim u Domovinskom ratu. Točno u podne u kino dvorani Gradskog stadiona na Poljudu predstavljena je još jedna u nizu knjiga o povijesti Hajduka autora Jurice Gizdića pod nazivom „Od barba Lukine skule do akademije baluna“.

Tudor je svjestan težine zadatka, bez obzira što u goste stiže fenjeraš.

- Momčad Dragovoljca je zadnja na tablici, ali može biti i te kako neugodna iako će sve ovisiti o nama. U svlačionici sam rekao da bez stopostotnog angažmana ne možemo pobijediti nikoga, pa ni posljednjeg na tablici. Dragovoljac nitko nije razbio ni igrom ni rezultatom. Imaju oni dosta vrlina, igrače koji mogu napraviti neugodnost svakoj ekipi, a odigrali su i s Dinamom neriješeno.

Trener "bijelih" progovorio je i o preokretima Hajduka u posljednjim minutama.

- Lijep i spontan trenutak, jedan od najljepših bio je u Kranjčevićevoj upravo protiv Dragovoljca. Koliko se ja sjećam, u prvih 6-7 kola kad sam preuzeo momčad bilo je protupitanje o zadnjih 10-15 minuta gdje smo gubili bodove. To je u biti slučajnost, jedna nebitna stvar za mene. Utakmica se igra 90 minuta i stvar je psihološke percepcije kada si vodio ili gubio. Na kraju je rezultat jedino mjerilo, a kad si zabio manje je važno.

Presica na dan Hajdukova rođendana vratila je Tudora i u igračke dane.

- Pamtim prekrasne uspomene. Svima nama koji smo iz ovog grada, navijači od malih nogu, velika je stvar bilo potpisati ugovor i zaigrati prvu utakmicu. Takvo nešto ne može se opisati riječima. Tako je bilo u moja vremena, a čini mi se da danas nije, što me žalosti i rastužuje. Taj kapitalizam i neimaština u društvu utjecali su na roditelje i ljude oko tih momaka, koji su najveći problem.

Na kraju je Tudor još kazao da se u konkurenciju vraća Anđelković, možda se i Bencun nađe na klupi, radi tri žuta kartona pauzirat će Bradarić.

- Vraćaju se u konkurenciju Anđelković i možda Bencun na klupu, to ćemo vidjeti, to veseli. Tri žuta ima Bradarić, a kaznu je odradio Jozinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.