PRVI PUT U PLUSU

Hajduk u 2015. godini ostvario dobit od 11 mil. kuna

Srijeda, 16. prosinca 2015. 23:34 Napisao/la  SC

U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno, kaže Pavasović-Visković

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, Ljubo Pavasović Visković, nakon sastanka u utorak iznio je zanimljive podatke poslovanja splitskog kluba među kojima strši dobit kluba u 2015. godini od 11 milijuna kuna!

- Rezultati nisu još uvijek posve precizni, no sigurno je da neće biti slabiji nego su sada. U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno i to treba respektirati. Projekciju za iduću godinu vam u ovom trenutku ne mogu precizno reći, ali predviđen je porast prihoda za više od 10%. Općenito, intencija je da se udio transfera u proračunu kluba što više smanji, odnosno, da klub iz operativnih prihoda podmirujemo sve rashode, a da transferi budu izvanproračunska stavaka. Većina etabliranih klubova u svijetu funkcionira na taj način. Cilj je ustanoviti Hajduk kao samoodrživi gospodarski subjekt čije postojanje nije upitno. Također, i da ostane narodni klub, a ne privatna igračka. Drugo, trend poslovanja je vrlo pozitivan i uzlazan. Od kad živimo u tržišnom gospodarstvu, nikad nismo zaradili više nego potrošili. To je jedni odgovoran put, više ne smije biti avanture, kaže Visković prema kojmu

- Još uvijek postoje dugovanja, i dok god je tako, ne možemo plaćati ozbilje odštete. Naslijeđeni dugovi su se dramatično smanjili, ali oni još uvijek postoje i mi se moramo odgovorno ponašati, govori Pavasović, koji je prokomentirao svoju dvogodišnju suspenziju:

- Ja sam pod kaznom već godinu dana, nemam ambicija biti nogometni djelatnik, držim se NO Hajduka, vodim ga i to je sve. Svoj posao imam i ne pada mi napamet ulaziti tamo gdje mi je mjesto, kaže Visković i naglašava da se NO neće baviti strukom:

- Ne možemo sebi dati za pravo da procjenjujemo je li netko stručan ili nije, je li nešto dobro ili nije. Mi nismo stručni za to i nećemo se u to miješati. Ali možemo reći da je ovo prva sezona u koju smo ušli malo ambicioznije. Do sada smo samo pokušavali držati glavu nad vodom, sada nam više ne visi mač nad glavom i ova sezona je pokazala neki određeni rezultatski iskorak, rekao je Visković.