HAJDUK PRIVREMENO SPAŠEN

Zagrebačka banka odobrila kredit od 60 mil. kuna

Subota, 16. lipnja 2012. 23:34 Napisao/la  I. J.

Grad Split je jamac Hajduku, koji duguje 102 milijuna kuna

Zagrebačka banka odobrila je Hajduku kredit od 60 mil. kuna, jamac za kredit je Grad Split. Nakon burne tematske sjednice Gradskog vijeća većinom glasova odlučeno je da Grad Split bude jamac Hajduku, koji prema financijskom izvješću duguje 102 mil. kuna. Gradska jamstva povoljnim je ocijenila Zagrebačka banka, koja smatra da kreditna linija između Hajduka i Gradskog poglavarstva neće puknuti.

Dobivanjem kredita Hajdu se privremeno spasio od blokade računa i stečaja. Budući da je ustrojen kao dioničarsko društvo poslovanje Hajduka zakonski se ne tretira kao poslovanje klubova koji su udruge građana. Hajdukov direktor mora proglasiti stečaj 30 dana od blokade računa, dok udruge građane godinama mogu imati blokirane račune

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.