Hajduk pristao na razgovore sa središnjicom HNS-a, Baldasar osniva povjerenstvo

Utorak, 25. studenog 2014. 20:42 Napisao/la  SC

Drago mi je što su poruke pomirljive. To je jedna situacija koja još uvijek nije završena i koja može eskalirati, ali hrvatski nogomet je sam sebe doveo u takvu situaciju, kaže gradonačelnik Baldasar

Hajduk je prihvatio ruku pomirbe iz središnjice HNS-a. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar prihvatio je poziva na dijalog izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića:

- Drago mi je što su poruke pomirljive. To je jedna situacija koja još uvijek nije završena i koja može eskalirati, ali hrvatski nogomet je sam sebe doveo u takvu situaciju. Svi mi koji smo voljeli gledati, a tu polazim od sebe, smo prestali pratiti utakmice jer je očito nešto trulo u hrvatskom nogometu. Ovaj bojkot derbija je bio samo završni čin, netko je odlučio reagirati, a valjda je prirodno da to bude Hajduk. Možda je upravo to bilo potrebno da se stvari pomaknu s mrtve točke. Mi ćemo napraviti sve što možemo da sukob ne eskalira u neželjenom pravcu. Današnji zaključak je da se stvori zajedničko Povjerenstvo Grada, Hajduka, županijskih vijećnika i navijača, te da svi zajedno sjednemo s HNS-om i da im kažemo da se Hajduk ovako ne može tretirati. Samo tražimo ravnopravnost, kaže Baldasar u ime većinskog vlasnika Hajduka.

- Može razgovor, no mi ne odustajemo od naših zahtjeva, želimo promjene u hrvatskom nogometu. Ne mogu sad konkretno reći koji će nam sve biti zahtjevi, to ćemo vidjeti na tom sastanku s njima, a sad i ne želim ovako umoran nešto više kazati, tko zna kako bi to bilo protumačeno. Bolje da za sada previše toga ne kažem, kaže predsjednik Marin Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.