Hajduk predstavio nove igrače, Iluridze se ispričao navijačima zbog pogotka

Ponedjeljak, 02. rujna 2013. 14:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk ima odličnu mladu momčad i vjerujem da će već ove godine biti prvak, kaže Iluridze

Na Poljudu su predstavljena dvojica novih igrača. Sportski direktor Jens Andresson novinarima je predstavio dojučerašnjeg igrača Dila Gori, napadača Giorgija Iluridzea te ofenzivnog veznog igrača Harisa Bukvu, koji je nosio dres Sturma iz Graza. Treći igrač koji je trebao biti predstavljen, Kamerunac Thierry Makon N'loga,  nije se pojavio.

 

- Thierry Makon N'loga je u Splitu, čekamo dokumentaciju iz FIFA-e kako bismo ga mogli registrirati. Bukva i Iluridze potpisali su trogodišnje ugovor dok će N'loga, ako s dokumentacijom bude sve u redu, potpisati ugovor u kojem će stajati klauzula da se isti na zimu može raskinuti ako klub ne bude zadovoljan njegovim igrama, kazao je Andresson.

 

 

U svom nastupnom govoru kao novi sportski direktor najavili ste da nećete dovesti niti jednog igrača bez skautiranja?

 

- Bukvu pratim već dvije godine, on je odličan igrač, kralj je asistencija, može podjednako dobro igrati na oba krila. Vjerujem da će  biti pojačanje za Hajduk. Giorgi Iluridze je igrač kojeg ne želite da igra protiv vas. Imamo sve potrebne informacije  o svakom igraču, no svaki transfer je priča za sebe. Makon je iznimka, njega nisam gledao, ali imamo dosta informacija o njegovim igrama. On dolazi u novu sredinu, treba se priviknuti na novi način života, prehrane,  kulture.

 

Pojavila se informacija da N'loga ima 27 godina a ne 19 godina kako je obznanjeno:

 

- Mi imamo dokumente prema kojima N'loga ima 19 godina. Liječnici su napravili medicinsko ispitivanje  utvrdili su ipak nema 27 godina. Klub nema aparat po kojem bi posredstvom uzorka kostiju mogli točno utvrditi koliko mu je godina, zaključio je Andresson.

 

Haris Bukva je kazao:

 

- Drago mi je što sam postao novi član Hajduka, Procijenio sam sa ljudima koji brinu o mojoj karijeri da je došlo vrijeme da napustim Sturm iz Graza sa kojim sam osvojio prvenstvo Austrije i igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Hajduk je veliki klub, vjerujem da će mi ovo biti jedan iskorak u mojoj dosadašnjoj karijeri.

 

Gruzijac Giorgi Iluridze bio je glavni krivac što Hajduk nije preskočio Dila Gori:

 

- Ispričavam se navijačima  Hajduka što sam zabio gol u prvoj utakmici koja je odigrana u Splitu. Hajduk ima odličnu mladu momčad i vjerujem da će već ove godine biti prvak. Poslije uzvratne utakmice s Hajdukom u Tbilisiju razgovarao sam sa sportskim direktorom Anderssonom i  obećao sam da ću nastaviti karijeru u bijelom dresu. Istina je da je nakon uzvratnog sraza sa Rapidom iz Beča trener Dila Gori obavio razgovor sa čelnicima austrijskog kluba, koji su iskazali želju da me dovedu u svoje redove, no kako sam već bio dao riječ ljudima iz Hajduka, odbio sam ponudu Rapida, rekao je Iluridze.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.