Hajduk pobijedio Fehervar, Nikola Kalinić strijelac u golijadi

Petak, 12. siječnja 2024. 15:14 Napisao/la  T. B.
Hajduk pobijedio Fehervar, Nikola Kalinić strijelac u golijadi
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Hajduk je odigrao drugi prijateljski ogled na pripremama u Umagu, protivnik je bio mađarski prvoligaš Fehervar, trenutno trećeplasirana momčad na tablici.

Treneri su se dogovorili da odigraju četiri četvrtine po 30 minuta.

Prvi su poveli Mađari, Szabo je iskoristio grešku obrane bijelih, odlično su odigrali kontranapad, Katona je uposlio Szabu, koji puca sa desetak metara. Lučić je bio nemoćan.

Splićani su poravnali preko Livaje, Kleinheister je izveo korner, mađarski vratar je otišao u prazno, najbolji igrač i strijelac bijelih iz blizine je poslao loptu u mrežu.

U završnici prvog sata igre Moufi, koji je igrao na lijevom beku, zatresao je mrežu na asistenciju Krovinovića.

Treći gol za bijele zabio je u 78. minuti povratnik u momčad Nikola Kalinić, vratar gostiju kratko je loptu odbio, Kalinić je u svom stilu pospremio loptu u mrežu.

Gosti su preko Simuta u 88. minuti smanjili vodstvo Hajduka, lopta se odbila od obje vratnica i završila u mreži.

Četvrti gol zabio je Trajkovski u 104. minuti izravno iz kornera zahvaljujući vjetru, golijadu je zaključio 16-godišnji Durdov, koji je na Dajakovu asistenciju iz blizine poslao loptu u mrežu.

HAJDUK: Lučić, Sigur Šarlija, Umerović, Moufi, Pukštas, Odjidja-Ofoe, Krovinović, Sahiti, Livaja, Kleinheister. Drugo poluvrijeme: Lučić, Buljan, Mikanović, Prpić, Elez, Hrgović, Kalik, Žaper, Benrahou, Dajaku, N. Kalinić, Trajkovski, Brajković, Čuić, Skoko, Durdov

FEHERVAR: Toth, Bese, Serafimov, Csongval, Gerggenyi, Christensen, Pinto, Katona, Szabolcs, Kastatri, Szabo. Još su igrali: Spandler, Berki, Rockov, Simut, larsen, Husveth, Menyhart, Toth, Peto, Bambock, Kovacs

Pripremna utakmica: Hajduk - Fehervar 5:2 (Livaja 24, Moufi 55, N. Kalinić 78, Trajkovski 104, Durdov 116/Szabo 19, Simut 88)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.