Hajduk plaća danak europskom ritmu, trener Damir Burić priželjkuje pojačanja

Nedjelja, 09. kolovoza 2015. 17:04 Napisao/la  Ivan Jelić

Imamo samo 14 zdravih igrača, nadam se da ćemo posložiti momčad koja će odigrat dobru utakmicu, kaže Burić


Nogometaši Hajduka u ponedjeljak (20) igraju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj do koje će putovati avionom! Čelnic kluba odlučili su letjeti redovitom linijom do Zagreba da bi se izbjegnule velike gužve na prometnicama.

- Imamo samo 14 zdravih igrača, nadam se da ćemo posložiti momčad koja će odigrat dobru utakmicu. Josip Bašić mora na operaciju prsta, Roguljić ima probleme s aduktorom, Ohandza s muskulaturom, Radchenko i Maloku imaju virozu, a Pejić je dobio udarac od kojeg su mu stradali ligametni pa ga čeka duža stanka. Puno ih ne ostaje, ali ambicije su nepromijenjene. Samo što ne možemo napraviti promjene koje smo htjeli, sada nemamo lijevog beka. To su novi problemi od nedjelje ujutro, još ne znam što ćemo napraviti što se tiče sustava igre, kaže trener Damir Burić.

Europski ritam i mali roster igrača ubiru prvi danak, igrači iskazuju prve znakove fizičke slabosti:

- Svaka utakmica odnosi snagu, svako putovanje odnosi snagu, bolest i ozljede su moguće s obzirom na ritam. Moramo se nositi sa situacijom, najbolje izvući iz svega ovoga. Znamo da zaostajemo u prvenstvu, ali sezona je duga, imamo dovoljno prostora da stignemo prema vrhu. Sada imamo svoje prioritete, sada smo dobri na jednoj strani autoputa, nadamo se da ćemo biti dobri i na drugoj. Unatoč problemima, mi smo Hajduk, mi ćemo uvijek naći rješenje. Lokomotiva dobra, brza, u stanju su svakog nadigrati. Bili su dobri u Europi, imali oscilacije u prvenstvu, ali mislim da su se u zadnjim utakmicama posložili. Sigurno da će biti težak protivnik, ali znate da kod nas nema drugog razmišljanja nego da idemo na pobjedu, naglašava Burić, koji se nada novim igračima:

- Moguće da bude pojačanja. Trebaju nam. Pričamo stalno, znamo situaciju, znamo što nas možda čeka i moramo reagirati u tom smjeru. Ne bih govorio o pozicijama, mogu samo reći da nam trebaju igrači koji mogu odmah odigrati na više pozicija, koji su polivalentni, govori Burić.

Artem Milevskyi još uvijek ne može igrati:

- Sve ovisi o Artemu, kada odradi cijeli ciklus treninga, odnosno cijeli tjedan treninga, onda je u mogućnosti da igra, poručio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.