Hajduk piše pisma predsjedniku HNS-a i čelniku Komisije nogometnih sudaca

Utorak, 27. veljače 2024. 15:54 Napisao/la  SC
Hajduk piše pisma predsjedniku HNS-a i čelniku Komisije nogometnih sudaca

HNK Hajduk brzo je reagirao nakon što su objavljene snimke razgovora između glavnog i VAR suca utakmice između Varaždina i Hajduka, splitski klub obratio se Brunu Mariću i Marijanu Kustiću sljedećim dopisima:

- Poštovani g. Marić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. godine puštene snimke iz kojih je razvidno da VAR soba na utakmici 24. kola SuperSport HNL-a Varaždin - Hajduk, koja se odigrala na stadionu Varteks, nije mogla utvrditi da se igrač HNK Hajduk Filip Uremović u 78. minuti nalazio u zaleđu, a što navode i sami VAR suci u svojoj komunikaciji na temelju dostupnih snimki. Slijedom navedenog, molimo za žurno pojašnjenje na temelju čega je promijenjena odluka glavnog suca utakmice Frana Jovića kojom je poništen već priznati gol Marka Livaje za vodstvo HNK Hajduk. Molimo također žurno pojašnjenje za situaciju kod postignutog pogotka NK Varaždin u 40. minuti susreta te situaciju iz 61. minute u kojoj je vidljivo da igrač Varaždina u duelu s igračem HNK Hajduk Rokasom Pukštasom dotiče loptu rukom. S obzirom na to da je u javnost puštena komunikacija sve tri sporne situacije, molimo što hitnije Vaše očitovanje kao predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a.

- Poštovani g. Kustić, u javnosti su dana 27. veljače 2024. puštene snimke komunikacije sudaca iz VAR sobe s utakmice 24. kola SuperSport HNL Varaždin - Hajduk. Primite na znanje da smo zatražili službeno očitovanje predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a g. Bruna Marića te od Vas očekujemo s obzirom na nejedinstvenost Komisije u prethodnim kolima i očigledne nepravilnosti koje mogu utjecati na regularnost natjecanja, da poduzmete radnje koje su u Vašoj ovlasti kao predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.