Hajduk otpisao Milevskog, Gotala i Jozinovića, nitko ne zna što će se dogoditi s Vršajevićem i Sušićem

Utorak, 31. ožujka 2015. 16:26 Napisao/la  Ivan Jelić

 Nositelji igre u novoj sezoni trebali bi postati Nikola Vlašić i Andrija Balić, koje mnogi bogati europski klubovi  na ljeto žele dovesti u svoje redove

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević zajedno sa predsjednikom kluba traži trenera za novu sezonu, Stanko Poklepović je samo privremeni. Čelnici kluba već su obavili razgovor s nizozemskim stručnjakom portugalskih korijena Ricardom Monizom, koji je na početku ove sezone vodio njemački drugoligaš TSV Munchen 1860. Nakon lošeg starta dobio je otkaz u rujnu 2014. godine.

Splićanima je ponuđen još jedan trener koji je dobio otkaz, Nijemac Josef Zinnbauer koji je sjedio na klupi bundesligaša HSV-a. Njemu su čelnici kluba uručili otkaz prije desetak dana, poslije prvenstvenog poraza HSV-a od Herte (0:1) pred svojim navijačima.

Pojavila se informacija da bi momčad Hajduka mogao u novoj sezoni voditi Damir Burić, koji je u svojoj dugogodišnjoj igračkoj karijeri nosio dres Splita, igrao je za Mannheim Freiburg, potom je po završetku igračke karijere bio pomoćnik u Freiburgu, Werderu, Leverkusenu. Ako to bude moguće prije svega finacijski, Vučević želi dovesti trenera stranca, domaćih ima koliko god želiš.

Istovremeno sportski direktor želi da u momčadi ima što više mladih igrača poniklih iz omladinske škole bijelih. Nositelji igre u novoj sezoni trebali bi prema njegovom promišljanju biti dvojica mladih reprezentativaca U-17, Nikola Vlašić i Andrija Balić. Samo, tu se pojavljuje jedan veliki problem, mnogi bogati europski klubovi žele ih na ljeto dovesti u svoje redove. Teško će Splićani odoljeti zovu eura.

Vučević će se na ljeto pokušati riješiti Milevskog, Gotala i Jozinovića, jer to nisu igrači od kojih je klub imao koristi u ovoj sezoni. Sportski direktor je bez krzmanja kazao da su Milevski i Gotal dovedeni da pomognu bijelima da se plasiraju u Europsku ligu u čemu nisu uspjeli. Poklepovićevu odluku da Jozinovića vrati u prvu momčad nakon što ga se bivši trener Igor Tudor odrekao, Vučević je opisao kao korak unazad.

Osim spomenute trojke Vučević se želi riješiti Maglice i Nižića, stalno pokušava prodati kapetana Maloču. Treba vidjeti što će biti sa dvojicom nezadovoljniih BiH reprezentativcima, Vršajevićem i Sušićem, koji su bili na korak do odlaska prvi minulog ljeta. Sušić je u nastavku sezone uvjerljivo najslabiji igrač bijelih.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.