HAJDUKOVO PISMO KOMENU

Splićani od dopredsjednika Rijeke traže regularnost

Ponedjeljak, 03. rujna 2012. 16:57 Napisao/la  I. V.

Pozivamo Vas da se kao čelnik Udruge prvoligaša hitno očitujete u povodu najnovijih sudačkih odluka, stoji u pismu Marina Brbića

Osim priopćenja za javnost, Hajduk se pismeno obratio Udrugi prvoligaša i Komisiji za nogometne suce. Oba pisma potpisuje predsjednik Marin Brbić, prenosimo najzanimljivije dijelove:

Pozivamo Vas da se kao čelnik udruge koja skrbi o regularnosti natjecanja MAXtv Prve lige hitno očitujete u povodu najnovijih sudačkih odluka, te izvjestite javnost i naš klub što namjeravate poduzeti kako biste ubuduće odstranili ovakve pogreške… Udruga se u zadnje vrijeme pokušava modernizirati i profilirati kao zaštitnik interesa svih njenih članica, izvući veće benefite za sve, što je za pohvalu i podršku. Ali, uvjeravam Vas, iako znam da ste toga i sami svjesni, nikakvog napretka niti zaštite interesa članica neće biti sve dok ne uspijete osigurati regularno natjecanje, piše između ostalog u pismu upućenom Robertu Komenu, predsjedniku Udruge profesionalnih klubova Prve HNL i dopredsjedniku HNK-a Rijeka.

Oštro osuđujemo upućivanje sudaca koji su oštetili Hajduk u Drugu ligu. To nije kazna nego poticaj da nastave sa svojim sudačkim previdima kao i do sada, pa možda čak i žešće i očitije jer Druga liga nema televizijskog prijenosa….Kako netko tko je pogrešnim odlukama učinio veliku štetu ne samo jednom klubu nego i ugledu hrvatskog nogometa, istodobno može biti sposoban suditi u Drugoj ligi, piše između ostalog u pismu upućenom Dušanu Kukiću, predsjedniku Komisije nogometnih sudaca.