Hajduk ne namjerava platiti Šibeniku nakon suspenzije HNS-a, čeka se odluka Trgovačkog suda u Zagrebu

Petak, 04. svibnja 2012. 08:49 Napisao/la  Ivan Jelić

Čekamo odluku Trgovačkog suda. Što ako Hajduk plati 3,3 milijuna kuna Šibeniku, kojem je račun blokiran, a Trgovački sud presudi u korist Hajduka?, rekao je Damir Primorac, odvjetnik Hajduka

Disciplinska komisija HNS-a odbila je prigovor Hajduka na odluku Arbitražne komisije HNS-a koja je prihvatila zahtjev Šibenika da im splitski prvoligaš plati 3,3 milijuna kuna na ime obeštećenja za Antu Rukavinu kada je s Poljuda prije tri sezone otišao u Panathinaikos. Hajduk je već pokrenuo postupak pred Trgovačkim sudom u Zagrebu i čelnici bijelih čekaju odluku suda.

Suspenzija stupa na snagu tek kada klub zaprimi pismenu odluku o njoj. Da nonsens bude veći Hajduk je preoblikovan u trgovačko društvo, kao i Istra, dok su ostali klubovi Udruge građana. Upravo zato bijeli su podnijeli žalbu Trgovačkom sudu u Zagrebu. Ispada da bi HNS trebao imati dvije komisije, jedna koja donosi odluke za Udruge građana, a jedna za trgovačka društva.

- Čekamo pismenu odluku Disciplinske komisije HNS-a o suspenziji. Odmah poslije odluke Arbitražne komisije HNS-a podnijeli smo žalbu Trgovačkom sudu u Zagrebu i čekamo odluku suda. Što ako Hajduk plati 3,3 milijuna kuna Šibeniku, kojem je račun blokiran, a Trgovački sud presudi u korist Hajduka. Kada bi nam Šibenčani vratili novce? Naime, najveći vjerovnik kluba je država koja bi prva naplatila svoja potraživanja. Isti slučaj je bio kada je Neretva potraživala obeštećenje za Dariju Srnu prilikom njegovog odlaska iz Hajduka u Šahtjar. Trgovački sud uvažio je našu žalbu i platili smo puno manje novaca Neretvi nego što su oni to potraživali, pojasnio je Damir Primorac, odvjetnik Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.