Hajduk između Dinama i Lokomotive: Mogu li dvije momčadi Dinama osvojiti prva dva mjesta?

Nedjelja, 24. veljače 2013. 14:30 Napisao  I. V.

Nakon 21. kola dogodio se nonsens: Lokomotiva se prometnula u izglednog kandidata za osvajanje drugog mjesta iza matičnog Dinama

Uoči derbija 21. kola između Dinama i Hajduka stanje na ljestvici zorno reflektira realno stanje u hrvatskom nogometu. Pred derbi Hajduk se na ljestvici nalazi između dvije momčadi Dinama. Isti broj bodova kao Hajduk ima Lokomotiva, koja je odigrala utakmicu više. Ako Hajduk izgubi od Dinama, splitski klub ostaje na istom broju bodova kao i druga momčad Dinama.

Prije nekoliko sezona Zdravko Mamić dugo je razmišljao hoće li s Lokomotivom ući u prvu ligu. Kao i svakom velikom klubu, Dinamu treba druga momčad u kojoj će u strogo kontroliranim uvjetima igrati mlađi i neafirmirani igrači. Lokomotiva u drugoj ligi nije više zadovoljavala natjecateljske kriterije za razvoj mladih igrača, donesena je strateška odluka da se perspektivni Dinamovi igrači razvijaju u prvoj ligi. Oni još mlađi i perspektivniji igraju drugu ligu u sesvetskom Radniku, trećoj momčadi Dinama.

Kakva je korist od takve suradnje najbolje ilustrira primjer Marcela Borzovića, koji je sezonu počeo u Lokomotivi da bi istekom polusezone za Dinamo standardno nastupao u Ligi prvaka. Njegova tržišna vrijednost u roku od dva mjeseca narasla je deset puta!

Ove sezone Lokomotiva je kvalitetom dosegnula vrh HNL-a. Trener Tomislav Ivković sjajno vodi momčad koja igra dopadljiv, efikasan i neopterećen nogomet. Nakon 21. kola dogodio se nonsens: Lokomotiva se prometnula u izglednog kandidata za osvajanje drugog mjesta iza matičnog Dinama.

U ovom trenutku izgleda da jedino Hajduk može spriječiti da prva i druga momčad Dinama osvoje prva dva mjesta u HNL-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.