Hajduku prijeti stečaj ako ne plati dva milijuna eura duga za transfere Mornara i Hibića

Srijeda, 29. veljače 2012. 18:03 Napisao/la  S. T.

Županijski sud u Splitu presudio je u korist španjolske menadžerske agencije Afis i Hajduk mora u roku od 15 dana po primitku rješenja isplatiti dug koji iznosi dva milijuna eura

Nakon 13 godina na Županijskom sudu u Splitu završen je spor između Hajduka i španjolske menadžerske agencije Afis koja je posredovala 1996. godine pri transferu bivših hajdukovih igrača Ivice Mornara i Mirsada Hibića u Sevillu.

Ukupni transfer iznosio je 2,4 milijuna dolara, a prema ugovoru 1,2 milijuna pripalo je Splićanima što su oni i dobili, dok agencija  Afis nije dobila drugu polovicu transfera 1,2 milijuna. Novci su navodno završili na hajdukovom tajnom računu u Austriji u Klagenfurtu i s vremenom su potrošeni.

Županijski sud u Splitu presudio je u korist španjolske menadžerske agencije Afis. Presuda je pravomoćna i Hajduk mora u roku od 15 dana po primitku rješenja isplatiti dug koji iznosi dva milijuna eura. Ako to ne učini slijedi mu ovrha, blokada računa, te stečaj. Kakva je trenutno financijska situacija na Poljudu teško da Hajduk može izvršiti tu obvezu u zakonskom roku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.