Hajduk doveo tri nova igrača, ali tko će sada postići pogodak na Rujevici?!

Petak, 19. veljače 2021. 11:12 Napisao/la  Toni Bilić
Marko Livaja igrao na Rujevici u dresu AEK-a
Marko Livaja igrao na Rujevici u dresu AEK-a

Hajduk je u finišu zimskog prijelaznog roka doveo tri nova igrača, nekadašnjeg hajdukovca Marka Livaju koji nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za bijele, stigli su 28-godišnji veznjak talijanskog drugoligaša Monze Marco Fossati, te 29-godišnji krilni napadač švedskog Hammarbya Alexander Kačaniklić.

Glavna zvijezda je Livaja od kojega bijeli mogu imati koristi, njegov dolazak spada u rubriku pojačanja.

Ostala dvojica, Fossati i Kačaniklić, su prinove.

Obojica su u karijerama promjenili mnogo klubova, nigdje nisu ostavili neki posebni trag.

Talijan Fossati trebao bi zauzeti mjesto Mije Caktaša dok bi Kačaniklić trebao zaigrati na jednom od bokova, najvjerojatnije na lijevom umjesto Gyurcsa, koji je otišao u redove Osijeka.

Dakako da dvojicu pridošlica ne treba unaprijed svrstati u kategoriju novih promašaja kakvih smo ih se nagledali posljedniih godina.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius oglasio se po završetku zimskog prijelaznog roka, poslao je putem medija srceparajući poruku navijačima:

Želim napraviti momčad koja će biti spremna za titulu prvaka.

Tu poruku slušamo godinama od svakog novog sportskog direktora.

Na kraju ne možemo preskočiti sagu o Miji Caktašu.

Šef struke Nikoličius je gotovo slavodobitno obznanio da su dojučerašnjeg kapetana, najboljeg igrača i strijelca prebacili u B momčad.

Održali su tako obećanje da igrači koji ne potpišu nove ugovore do 15. veljače, do kada je trajao zimski prijelazni rok, neće biti u kadru prve momčadi.

Caktaš je ipak priča za sebe.

Hajdukovo je "dite" i zaslužio je puno više poštovanja.

Ako je klub minule sezone koristio Hamzu Barrya do kraja prvenstva iako je odbio potpisati novi ugovor, čelnici kluba trebali su Caktaša ostaviti u kadru prve ekipe.

Hajduk u narednom kolu, u nedjelju, 27. veljače, ponovno gostuje na Rujevici.

Caktaš je zabio jedini gol u zadnjoj utakmici, tko će sada Riječanima zabiti gol!?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.