Hajduk doveo bivšega kapetana Genta, iskusni veznjak potpisao

Srijeda, 12. srpnja 2023. 19:50 Napisao/la  SC
Hajduk doveo bivšega kapetana Genta, iskusni veznjak potpisao
Foto: HNK Hajduk

HNK Hajduk objavio je sljedeću vijest:

S izuzetnim zadovoljstvom možemo potvrditi da je legendarni belgijski veznjak Vadis Odjidja-Ofoe od danas novi igrač HNK Hajduk. Na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Gentom, a za Bijele je potpisao ugovor do 2024. godine s opcijom produženja za još jednu sezonu. Nosit će dres s brojem 8.

Status legende u Belgiji dobio je odigravši preko 300 utakmica u Jupiler ligi, a iza sebe ima i 108 nastupa u europskim natjecanjima. Bio je reprezentativac Belgije i kapetan Genta.

Odjidja je 34-godišnjak, rođen je 21. veljače 1989. godine u Gentu gdje je i započeo nogometnu karijeru. U mlađim uzrastima osim Genta bio je član i Anderlechta sve do 2008. godine kada je prešao u njemački HSV. Nakon toga igrao je za Club Brugge, zatim u za engleske klubove Norwich i Rotherham United igrajući u Premier ligi i Championshipu. Po jednu sezonu proveo je u Poljskoj i Grčkoj gdje je bio igrač varšavske Legije i Olympiakosa. Zatim se vratio u matični Gent u kojem je proveo posljednjih pet sezona kao kapetan momčadi.

Igrač je golemog iskustva s preko 500 službenih nastupa u karijeri u različitim natjecanjima. Postigao je 56 pogodaka te osvajao Kup i Superkup Belgije te prvenstvo Poljske. U prošloj sezoni odigrao je 44 utakmice za Gent.

- Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dovesti igrača koji posjeduje ogromno nogometno iskustvo i koji je igrao na najvišim razinama nogometnog natjecanja. Vadis je profil veznog igrača koji može pokriti više pozicija u različitim sustavima igre, a najčešće je igrao na mjestu centralnog veznog igrača. Posjeduje elitne tehničko-taktičke karakteristike, izraženu nogometnu inteligenciju, brza i kvalitetna rješenja s odličnim pregledom igre i percepcijom prostora. Svojim otvaranjem i pozicioniranjem u fazi obrane i fazi napada drži stabilnost momčadi i balans linija. Igrač je liderskih karakteristika i pobjedničkog mentaliteta. Istekom njegovog ugovora s prethodnim klubom došli smo u situaciju dovesti ga kao slobodnog igrača bez odštete. Mišljenja sam da nam dolazak ovakvog profila igrača u našu momčad, kapetana Genta, donosi veliko nogometno iskustvo, dodatnu kvalitetu, liderstvo i dodanu vrijednost, istaknuo je brojne kvalitete iskusnog veznjaka sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Nakon razgovora s trenerom i ljudima iz Uprave imao sam jako dobar osjećaj. Objasnili su mi veličinu ovog kluba i ambicije, to je za mene bio veliki izazov. Svidjelo mi se što sam čuo i zato sam sada ovdje. Imam prijatelje koji su već tu u klubu ili koji poznaju klub pa sam ih pitao za informacije i sve što su mi rekli u Hajduku bilo je jako pozitivno. Dijelio sam svlačionicu s Lovrom Kalinićem u Gentu i jedva ga čekam opet vidjeti. Marko Livaja bio je moj suparnik u Grčkoj kad sam igrao za Olympiacos. Znam njegove kvalitete i sretan sam što ćemo sada igrati skupa, ispričao je Vadis za Hajduk Digital TV nakon potpisa ugovora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.