Hajduk - Dinamo; Modri su favoriti na papiru, ali to moraju dokazati na travnjaku

Petak, 13. rujna 2013. 10:57 Napisao/la  Ivan Jelić

U svojim izjavama nogometaši Dinama ne spominju naša prezimena, na taj način nas podcjenjuju, ali istovremeno motiviraju za subotnji najveći hrvatski derbi, kazao je Goran Jozinović

Subotnji ogled Hajduka i Dinama koji se igra na Poljudu (19 sati) u središtu je zanimanja. Na Poljudu su proglasili djelomični silenzio stampa, točnije čelnici kluba, igrači i stručni stožer mogu pričati samo o subotnjem derbiju s Dinamom. Sve ostale teme su strogo zabranjene. Posljednjih dana došlo je do medijskog prepucavanja između gradonačelnika Splita Ive Baldasara i čelnika kluba u svezi situacije na Poljudu. Stoga su u klubu odlučili da pokušaju svu pažnju usmjeriti na najveći hrvatski dvoboj. Derbi su najavili dva Gorana, Jozinović i Milović. Prvi je dobitnik ovogodišnje nagrade "Hajdučko srce" koje uručuje Torcida najborbenijem igraču minule sezone.

- Trofej Hajdučko srce je veliko priznanje za mene. Nastojat ću biti još bolji. Očekujem zanimljivu utakmicu, ipak igraju naša dva najbolja kluba. Na papiru je Dinamo favorit, ali to trebaju dokazati na travnjaku. Odigrali smo jedan dobar susret protiv njih u Superkupu, pokazali smo da se možemo ravnopravno sa njima nositi. Imati ćemo podršku s tribina i vjerujem da će Poljud biti dobro ispunjen. Neće modrima biti lako u grotlu poljudske ljepotice. U svojim izjavama nogometaši Dinama ne spominju naša prezimena, na taj način nas podcjenjuju, ali istovremeno motiviraju za subotnji najveći hrvatski derbi, kazao je Jozinović koji  bi trebao zatvoriti El Arbi Hillel Soudaniijem.

- Radi se o izuzetno kvalitetnom, brzom napadaču i vjerujem da ću na najbolji moguć način odraditi ono što trener Tudor bude od mene tražio, a to je prije svega da zaustavim Soudanija.

Kapetan Maloča dan ranije na presici je kazao da bi volio da Milović zabije gol koji će riješiti pitanje pobjednika.

- Drago mi je to bilo pročitati u medijima, zahvaljujem se kapetanu Maloči na lijepim željama. Bio bih najsretniji čovjek na svijetu kada bi se ispunila želja našeg kapetana. Dinamo ima nikad jaču momčad u posljednje vrijeme. Beqiraj se vratio na najbolji način u momčad, tu su Čop, Sammir, Fernandes , Soudani... Čeka nas teška utakmica , no vjerujem da uz podršku navijača možemo ostvariti pobjedu, rekao je Goran Milović.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.